Avocatul lui Victor Athanasie Stănculescu a cerut Tribunalului Militar suspendarea pedepsei de 15 ani de închisoare a clientului său, motivând că acesta este bolnav şi nu poate suporta regimul de detenţie. De asemenea, avocaţii lui Stănculescu şi cei ai lui Mihai Chiţac au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie în anulare faţă de decizia prin care aceştia au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.
Cererea depusă de avocata lui Victor Atanasie Stănculescu pentru întreruperea pedepsei acestuia se va judeca pe 21 octombrie. Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, susţine că arestarea generalului Stănculescu este nedreaptă. În opinia sa acesta nu poate fi acuzat de reprimarea Revoluţiei de la Timişoara, fiindcă nu avea atunci nici o putere de decizie.
Revoluţionarii au comentat şi ei condamnarea generalului în rezervă. "Este evident o comandă politică care vine din nişte cercuri care au ajuns la o anumită influenţă încât să controleze justiţia şi prin presiuni, să impună o asemenea decizie." a declarat Gelu Voican Voiculescu. Alexandru Mironov a spus şi el:"E un act cumplit de nedreptate. Este un act care jigneşte revoluţia română." Dumitru Mazilu a fost mai reţinut:"Este foarte greu să spun dacă soluţia dată este corectă sau nu." este de părere acesta.
Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu au fost arestaţi după ce Instanţa supremă i-a condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara. Totuşi cei doi ar putea ispăşi jumătate din pedeapsă din cauza vârstei înaintate. De asemenea, ei vor fi scoşi din evidenţele militare. Degradarea militară se aplică în condiţiile prevăzute de Legea Penală cadrelor militare care sunt condamnate penal. Chiţac şi Stănculescu susţin în continuare că nu a avut niciun amestec în evenimentele care au dus la moartea a 73 de protestatari din Timişoara, în decembrie `89.
Antena3