Antena 3 CNN Actualitate Stancev a sesizat CEDO asupra interdicţiei sale de a părăsi ţara

Stancev a sesizat CEDO asupra interdicţiei sale de a părăsi ţara

Stancev a sesizat CEDO asupra interdicţiei sale de a părăsi ţara
29 Noi 2007   •   10:51

Stamen Stancev, consultantul bulgar acuzat de spionaj în dosarul privatizărilor din energie, a ţinut o conferinţă de presă, în care a anunţat că a sesizat CEDO, în privinţa interdicţiei sale de a părăsi ţara. Acesta a spus că a a aflat foarte multe lucruri despre justiţia din România şi că a decis să dea în judecată statul, pentru că nu a respectat drepturile omului. Avocatul lui Stancev a cerut să-i fie păstrat statutul de nevinovăţie clientului său, pentru că el este cetăţean european, iar România, la rândul ei, este un stat european. Stancev ceruse statului o perioadă de 10 zile pentru a pleca la familia sa, pentru că rezidenţa sa în Monaco urma să expire la sfârşitul lunii noimebrie.

Măsura preventivă de a nu părăsi ţara în cazul său a fost luată pe o perioadă nedeterminată, ceea ce, susţine avocatul acestuia, nu este normal. De aceea, Stancev a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, care a aşteptat decizia statului român. Judecătorii au hotărât să amâne procesul, iar CEDO a comunicat statului român faptul că a încălcat drepturile lui Stancev.

În dosarul privatizărilor mai sunt acuzaţi şi foştii consilieri ministeriali Mihai Radu Donciu şi Dorinel Mucea. Alături de ei, sunt cercetaţi şi doi foşti miniştri, Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy. Apărarea a cerut instanţei să nu ia în considerare probele ce sunt bazate pe interceptările telefonice ale SRI, spunând că ele au fost făcute înaintea începerii urmăririi penale. Următorul termen a fost stabilit pentru 27 septembrie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close