Atacurile cibernetice au reprezentat un alt punct important al raportului SRI din 2014, prezentat de Radu Tudor în ediţia de duminică a emisiunii Punctul de Întâlnire.
Conform documentului, "atacurile cibernetice derulate de agresori statali au vizat compromiterea sistemelor informatice din cadrul unor instituţii din domeniile afaceri externe şi interne, apărare şi securitate naţională, economic, resursele energetice, cercetare şi mass-media, prin exfiltrarea de date şi informaţii confidenţiale".
Fostul director al SRI, Costin Georgescu, a explicat că România are puterea să reziste acestui tip de atacuri.
"Să nu uităm că România are puterea să reziste acestor atacuri. S-a văzut, când Ucraina a avut nevoie de sprijin, România a fost pusă în faţă. E clar de unde vin ameninţările. Sunt şi vor fi în continuare, pentru că tehnica evoluează de la zi la zi şi costă foarte mult să fii tot timpul în faţă."
Profesorul Cristina Pârvulescu a explicat că există o diferenţiere care trebuie făcută când vine vorba de ameninţările cibernetice.
"Aici avem două tipuri de atacuri: agresorii statali şi agresori de tip Anonymous. Trebuie diferenţiate cele două. SRI le priveşte pe toate din aceeaşi grilă. Ei bine, ele nu sunt aceleaşi lucruri. Noi putem să dăm partenerilor occidentali informaţii interesante, pentru că, se pare, suntem foarte performanţi când vine vorba de apărare cibernetică."