Antena 3 CNN Actualitate SPP şi STS nu vor să treacă la MAI

SPP şi STS nu vor să treacă la MAI

SPP şi STS nu vor să treacă la MAI
22 Mar 2007   •   14:08

Directorul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), generalul Lucian Pahonţu, s-a declarat joi împotriva trecerii SPP în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Prezent la dezbaterile comisiilor juridică şi pentru apărare din Camera Deputaţilor, generalul Pahonţu a ţinut să precizeze că 'nu e normal' ca un singur articol din legea-cadru privind siguranţa naţională să anuleze practic legea de funcţionare şi organizare a SPP.

Lucian Pahonţu a adăugat că, în condiţiile în care SPP trece la MAI, nu mai este clar cine va conduce misiunile pe care le va îndeplini serviciul şi, mai ales, cine va răspunde de aceste misiuni. El a precizat, de asemenea, că în MAI ar apărea o structură - SPP-ul - care nu ar avea aceleaşi atribuţii cu celelalte departamente ale ministerului. În altă ordine de idei, şeful SPP a spus că nu se menţionează anume în pachetul legislativ care sunt competenţele fiecărei instituţii componente a sistemului naţional de siguranţă.

Şi reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au afirmat că nu sunt de acord cu trecerea în subordinea MAI. Conducerea STS susţine că nu a văzut nota de fundamentare a legii-cadru privind siguranţa naţională pentru a veni cu contraargumente privind trecerea serviciului în subordinea MAI. Pe de altă parte, reprezentanţii STS au respins 'insinuările' privind înregistrarea ilegală a convorbirilor telefonice.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close