Antena 3 CNN Actualitate SPP reclamat la CEDO de colonelul Găinuşă

SPP reclamat la CEDO de colonelul Găinuşă

SPP reclamat la CEDO de colonelul Găinuşă
15 Iun 2007   •   19:51

Fostul colonel SPP, Mircea Găinuşă a dat în judecată Serviciul de Protecţie şi Pază pentru că nu i-a plătit salariile compensatorii. El este hotârât să apeleze şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. La începutul anului, într-o scrisoare adresată preşedintelui Băsescu, colonelul SPP critica dur politica de cadre a instituţiei. Mai precis, ofiţerul superior susţinea că dupa instalarea noii conduceri, în decembrie 2005, ?SPP a acţionat în direcţia distrugerii fundamentelor morale, identităţii şi memoriei instituţiei". Mircea Găinuşă susţine că după ce a părăsit Serviciul, a fost supus la presiuni.

Fostul colonel SPP, Mircea Găinuşă spune că ar fi trebuit să încaseze de la SPP câteva sute de milioane de lei. De când a ieşit la pensie nu a primit decât o mică parte din veniturile care-i revin. Ca să-şi recupereze banii, a dat în judecată Serviciul de Protecţie şi Pază . Prima înfăţişare la Tribunalul din Constanţa a avut loc vineri.

Găinuşă, spune că asupra sa se fac presiuni din partea actualei conduceri a Serviciului de Pază şi Protecţie. La scurt timp după ce i-a deconspirat pe generalii şi coloneii în funcţie, că au lucrat în fosta Securitate, fostul colonel SPP a fost pus sub urmărire.

Mircea Găinuşă este hotărât să dezvăluie organismelor internaţionale modul în care lucrează conducerea Serviciului de Protecţie şi Pază.

La începutul anului, într-o scrisoare adresată preşedintelui Băsescu, colonelul SPP critica dur politica de cadre a instituţiei. Potrivit colonelului Găinuşă, reorganizarea SPP a constat numai în numirea pe funcţii de decizie a unor ofiţeri care, înainte de 1989, au activat în structurile trupelor de securitate, în Securitate sau în PCR ori persoane compromise de faptele comise.

Purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea, declara la acea vreme că supararea colonelului Mircea Găinuşă ar fi fost cauza pentru împlinirea vârstei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close