Antena 3 CNN Actualitate Spitalul SRI va prelua gărzile de chirurgie vasculară de la Spitalul Pantelimon, începând cu 1 septembrie

Spitalul SRI va prelua gărzile de chirurgie vasculară de la Spitalul Pantelimon, începând cu 1 septembrie

salvare 112 agerpres
Spitalul SRI va prelua urgențele care ar trebui să ajungă la Spitalul Pantelimon. Foto: Agerpres
de Laura Dinu    |    15 Aug 2024   •   15:13

Deoarece Spitalul Pantelimon nu mai poate acoperi gărzile pe chirurgie vasculară, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, din Balotești, va fi cel care va prelua toate cazurile care apar.

La Pantelimon funcţiona un compartiment pe chirurgie vasculară, care, o zi pe săptămână, sâmbăta, acoperea gardă pe tot Bucureştiul. În acel compartiment, lucrau trei medici. Din nefericire, unul dintre aceștia nu mai poate face serviciul de gardă, altul a părăsit spitalul şi al treilea este în concediu fără plată.

Prin urmare, nu mai poate fi asigurată garda. De la 1 septembrie, Spitalul Pantelimon va ieşi din programul de chirurgie vasculară de gardă.

Astfel, de luna viitoare Compartimentul de chirurgie vasculară nu va mai acoperi urgențele în ziua în care spitalul era de garda pentru că nu vor mai fi medici. Pacienții vor fi dusi la Spitalul SRI Agrippa Ionescu.

Anunțul Spitalului Clininc de Urgență Floreasca

”În urma ordinului emis de Ministrul Sănătății, în 2.08.2024, Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) dorește să clarifice situația preluării pacienților care, în regim de urgență, ar fi fost redirecționați de către Spitalul "Sfântul Pantelimon".

Înțelegem preocupările legate de preluarea pacienților Spitalului Sfântul Pantelimon, însă, conform ordinului emis de Ministrul Sănătății, această sarcină revine Spitalului SRI, care a fost desemnat să gestioneze preluarea acestor pacienți.

Spitalul nostru își continuă activitatea conform programului și capacității de primire stabilite, având în vedere misiunea noastră de a oferi îngrijiri de urgență tuturor pacienților care ajung la unitatea noastră, iar în cazul în care va fi nevoie, vom prelua și noi pacienți.

Dorim să asigurăm opinia publică și pacienții că rămânem dedicați misiunii noastre și că ne desfășurăm activitatea într-un cadru organizat și bine coordonat, respectând directivele Ministerului Sănătății și colaborând îndeaproape cu toate unitățile sanitare”, se arată întră-un comunicat emis presei. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close