În aceste condiţii, bolnavii trebuie să-şi asigure singuri pastilele, iar conducerea unităţii medicale se gândeşte să concedieze o parte din angajaţi. Cei mai afectaţi bolnavi sunt cei internaţi în secţiile de cardiologie şi boli interne.
Spitalul Filantropia a adunat sute de somaţii de la firmele de medicamente către care are datorii. Pentru că nu are bani să plătească, furnizorii au sistat distribuirea de medicamente.
"Lipsesc de ordinul a 7-10 clase de medicamente majore, în primul rând antiulceroasele injectabile, pansamentele, spasmoliticele", a declarat dr. Florin Georgescu, medic la Spitalul Filantropia din Craiova.
Când vine vorba de tratat bolnavii, rudele acestora sunt trimise cu reţeta în mână pe la farmacii, ca să cumpere medicamentele din propriii bani. Iar pentru cei care nu au posibilităţi, medicii fac chetă.
Reprezentanţii spitalului spun că nu au cu ce să plătească datoria. Suma primită de la Casa Judeţeană de Asigurări nu ajunge nici măcar pentru plata salariilor. Conducerea spitalului i-a anunţat pe medici că ar putea să le taie din sporuri pentru a face rost de bani pentru medicamente.