Pacienţii din terapie intensivă de la Spitalul Floreasca sunt în continuare în aceeaşi stare, nu au suferit modificări semnificative şi sunt monitorizaţi permanent, a declarat, luni seară, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, dr. Bogdan Opriţa.
Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale a precizat că nu sunt modificări semnificate în ceea ce priveşte starea pacienţilor care au fost internaţi la Floreasca după incendiul din clubul Colectiv.
Întrebat dacă au fost operaţi unii dintre ei, Bogdan Opriţa a precizat că operaţiile fac parte din planul de tratament stabilit de profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.
Întrebat despre vizita medicilor francezi, Bogdan Opriţa a spus că discuţiile cu aceştia nu s-au referit strict la aceşti pacienţi, ci la un program al Ministerului Sănătăţii de realizare de centre pentru arşi.
"A fost o vizită de lucru", a spus Opriţa.
Paisprezece din cele 15 victime de la Colectiv internate la Spitalul Floreasca sunt în continuare în stare extrem de gravă, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, precizând, totodată, că de luni dimineaţă toţi pacienţii au fost trimişi către sălile de operaţie, pentru intervenţii.
"Toţi pacienţii internaţi după evenimentul de vineri seară urmează un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toţi au mers în săli de operaţie, pe rând, unde se corectează plăgile. Aceste intervenţii sunt făcute de echipe multidisciplinare, iar după aceea sunt transportaţi spre computer tomograf pentru evaluare imagistică şi, ulterior, înapoi în terapie intensivă. Paisprezece pacienţi sunt în stare extrem de gravă", au anunţat, luni dimineaţă, reprezentanţii Spitalului Floreasca.
În urma incendiului de vineri seară din clubul Colectiv, mai sunt internate în spitalele Capitalei aproximativ 130 de persoane, dintre care peste 50 în stare critică, gravă sau intuba?i.
O misiune franceză compusă din profesorul Marc Chaouat (spitalul St. Louis de la Paris), doctorul De Broucker, şeful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille, şi din reprezentanţi din Ministerul francez al Sănătăţii a ajuns, duminică seară la Bucureşti.
Vizita era programată cu mai mult timp în urmă, în cadrul unui proiect de cooperare început în 2013, pentru realizarea, cu finanţare de la Banca Mondială şi din fonduri structurale europene, a patru centre specializate în tratarea arsurilor grave.