Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Floreasca, despre farmacistul care l-ar fi alimentat cu droguri pe Vlad Pascu: "Nu s-au sesizat lipsuri din gestiune"

Spitalul Floreasca, despre farmacistul care l-ar fi alimentat cu droguri pe Vlad Pascu: "Nu s-au sesizat lipsuri din gestiune"

Spitalului Clinic de Urgență București a adus clarificări cu privire la acuzațiile despre un posibil angajat care îi vindea medicamente lui Vlad Pascu.

vlad pascu inquam photos octav ganea
Familia lui Vlad Pascu, o nouă manevră pentru a-l scăpa de pedeapsă pe autorul tragediei de la 2 Mai
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2024   •   20:46

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți pe litoral, a mărturisit în instanţă că era alimentat cu pastilele de oxicodonă, un drog de două ori mai puternic decât heroina, de un traficant poreclit „Doctorul", care lucrează la Spitalul Floreasca.

În replică, Spitalului Clinic de Urgență București a făcut o serie de clarificări.

Spitalul nu a achiziționat produsele Oxycodona și Xanax. Spitalul are implementate, conform legii, măsurile de securitate fizică și procedurală în ceea ce privește medicația în general și medicația specială în particular.

Acest lucru a fost constatat și de comisia care a verificat tot ceea ce este legat de medicația specială (din care fac parte si substanțele opiacee), după tentativa de efracție în farmacia spitalului de la finele anului trecut. Cu acest aspect nu s-au sesizat abateri de la legislație și nici lipsuri din gestiune ale acestor substanțe.

Totodată, domnul doctor Bogdan Oprița, șeful Departamentului UPU SMURD și purtătorul de cuvânt al Spitalului spune că: “Indiferent care este profesia acestui posibil angajat al spitalului (uneori menționat ca “supranumit doctorul”, alteori spunâdu-se că este doctor) suntem primii care dorim aflarea adevărului. În acest sens, Spitalul Clinic de Urgență București va asigură că va coopera deplin cu instituțiile abilitate dacă va fii solicitat.

De asemenea, șeful Secției Clinice ATI2 - Toxicologie, Conferențiar Universitar Doctor Radu Țincu precizează: “De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodona achiziționată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat aceasta substanță", a transmis SCUB într-un comunicat de presă.

Vlad Pascu, despre "Doctorul", dealerul de farmaceutice: "Mi-a adus cele 40 de pastile de oxicodonă, acasă"

„L-am cunoscut când aveam 15 ani. Îl știa și Maru. Eu luam de la "doctor" Xanax. Știu că lucra la Floreasca. M-am dus chiar la spital o dată, m-a băgat pe un hol și apoi, într-un cabinet.

Avea halat de medic și mască medicală la gură. În seara de 13 aprilie, "doctorul" mi-a adus cele 40 de pastile de oxicodonă, la mine acasă. El era foarte precaut și nu a intrat la mine în casă. Mă vedeam cu el, de obicei, la hotel sau în fața casei mele”, a mai mărturisit Vlad Pascu.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marine Le Pen promite că va reduce ajutorul pentru Ucraina
x close