Antena 3 CNN Actualitate Spitalele vor fi apărate mai bine ca o unitate militară

Spitalele vor fi apărate mai bine ca o unitate militară

Spitalele vor fi apărate mai bine ca o unitate militară
05 Sep 2007   •   03:47

Bodyguarzi îmbrăcaţi în costume negre, patrule, alarme, codificări, foişoare. Oamenii în negru trebuie să fie pregătiţi pentru orice situaţie periculoasă - de la atac armat la atac cu luare de ostatici. Nu este vorba de o unitate militarizată, ci de un spital. Cel puţin asta reiese dintr-un proiect de ordin al lui Eugen Nicolăescu, privind organizarea serviciului de pază şi accesul în unităţile sanitare publice cu paturi din reţeaua Ministerului Sănătăţii Publice.

Potrivit proiectului care este în dezbatere publică până pe 28 septembrie, spitalele vor fi obligate să-şi asigure serviciul de pază, conform legii speciale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Planul de pază al spitalului, care trebuie întocmit de către managerul unităţii, are nevoie şi de avizul de specialitate al poliţiei.

Ordinul prevede că accesul salariaţilor spitalului ?este permis numai pe la punctele de control-acces, pe baza legitimaţiei de serviciu, a ecusonului sau a cardului de acces?, anunţă Gândul. ?Experţii? din MS au avut grijă să reglementeze accesul în spitale în cazul pacienţilor şi vizitatorilor. În intervalul orar 8-15 au acces pacienţii, însoţiţi sau nu, cu bilet de internare; în intervalul orar 15-17 au acces vizitatorii, în baza documentului de identitate şi înscrierea în registrul special al vizitatorilor, în grup de maxim 3 persoane şi cu obligaţia de a purta la vedere ecusonul care atestă calitatea de vizitator?.

Proiectul nu precizează dacă în registru va fi trecut şi numele pacientului vizitat, astfel încât să nu poată trece de intrare mai mult de 3 persoane pe cap de bolnav. Probabil că şi numărul de ecusoane ?vizitator? pe care le va manevra omul de la pază va fi impresionant, mai ales în spitalele cu peste 400-500 de paturi. Proiectul mai prevede că ?se interzice părăsirea spitalului de către bolnavii cu afecţiuni psihice aflaţi în tratament?. La un alt punct se subliniază că ?persoanele care însoţesc copiii minori la ieşirea din spital vor fi legitimate, pentru a se stabili gradul de rudenie şi motivul părăsirii spitalului de către copil?!

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close