Reprezentanţii unităţii sanitare din Piatra Neamţ au încercat să se apere susţinând că pacientul a venit la spital având deja stafilococul, însă au fost contrazişi de un raport medico-legal realizat de IML Iaşi.
Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a ajuns la spital în urma unui accident de circulaţie, cu o mână şi un picior rupte şi a suferit două operaţii.
În acțiunea de daune depusă la instanță în 2017, pacientul a susținut că a fost externat fără să fi fost vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără recomandarea unui tratament de specialitate, astfel că operația ”nu se vindeca, avea dureri și nicio certitudine de vindecare sau de ameliorare”, transmite newsmoldova.ro.
După un an şi jumătate, reclamantul s-a internat la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, alte investigaţii medicale confirmând prezenţa Staphylococcus aureus MRSA.
Acesta „a fost informat de medicii care l-au vindecat că tratamentul care-i fusese administrat la pârâtă (Spitalul Piatra Neamț n.r.) cu Tavanic sau Levofloxacina fusese făcut cu un antibiotic mediu, pentru infecții ușoare sau moderate, ceea ce nu era recomandabil, pentru că a determinat reacția bacilului care a devenit mai rezistent și nu putea fi combătut fără tratament perfuzabil în spital de specialitate”.
Instanţa a reţinut că pacientul a avut de suferit din cauza infecției din spital „cu certe consecințe negative asupra modului său de viață”.