Spitalul AZ Groeninge, situat în orașul Kortrijk a devenit primul spital din Benelux, recunoscut oficial de Gault & Millau, pentru calitatea hranei, pe care o servește pacienților săi.
Marc Declerck, directorul executiv al Gault & Millau Benelux, a declarat că producătorul ghidului colaborează de mai bine de 10 ani cu mai multe companii, inclusiv case de bătrâni, pentru mesele servite angajaților și rezidenților, relatează Reuters.
Spitalul a adus experți de la Gault & Millau pentru a le inspecta alimentele și pentru a le oferi sfaturi de îmbunătățire a meniului, mai ales pentru preparatele din pește, sosurile și porțiile de cartofi.
Ghidul a stabilit, ulterior, că mâncarea spitalului era de un standard înalt. Declerck a spus chiar că ar servi cu bucurie unele dintre felurile de mâncare preparate în spital, la el acasă.
Pe de altă parte, în prezent, statul român alocă doar 20 de lei pe zi, pentru toate cele trei mese ale pacienților din spitale. Iar anul trecut aloca 11 lei pentru hrana zilnică a unui pacient. Meniurile nu pot fi altfel decât sărăcăcioase, alimentele de o slabă calitate, iar pentru nutriționiști, acoperirea necesarului de calorii rămâne o adevărată provocare, potrivit adevarul.ro.