Antena 3 CNN Actualitate Spital de psihiatrie transformat în „depozit de fiinţe umane“. Cum se scuză reprezentanţii instituţiei

Spital de psihiatrie transformat în „depozit de fiinţe umane“. Cum se scuză reprezentanţii instituţiei

o_1bbebqfk5e9tl5f1rol16b2ko98.jpg
Foto: pixabay.com
17 Mar 2017   •   16:48

Centrul de Resurse Juridice a făcut public un raport în urma unor controale efectuate în luna martie la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, aspectele semnalate fiind deosebit de grave, scrie adevarul.ro.

Cele 50 de persoane internate în Secţia de Psihiatrie din Gura Văii a Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin sunt lipsite de cele mai elementare condiţii de viaţă şi de tratament, susţin reprezentanţii Centrului de Resurse Juridice (CRJ), care au fost de două ori în vizită la unitatea medicală, precizând că au constatat că în saloane sunt paturi ruginite cu „saltele vechi, degradate şi murdare”, chiuvetele din băi nu funcţionează, iar întreaga locaţie este „izolată, dezolantă şi insalubră”.

”Temperatura în interiorul saloanelor era scăzută chiar dacă afară se înregistrau 14 grade C. Cei mai mulţi pacienţi erau în paturi îmbrăcaţi şi acoperiţi cu pături”, se arată în raport.

Condiţiile de viaţă în acest spital, descrise de reprezentanţii CRJ, sunt „primitive” şi „degradante”.

Replica autorităţilor

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, medicul Cristian Jianu, spune că în această secţie externă a unităţii medicale judeţene sunt internate 50 de persoane cu retard mintal. Majoritatea dintre aceştia pacienţi sunt foşti copii proveniţi din leagăne comuniste, care acum au în jur de 40 de ani, şi de care nimeni nu a vrut să mai ştie ceva. 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close