Fostul maneger al Spitalului de Arşi, Sorin Stegărescu, a stat de vorbă cu colega noastră Dana Grecu şi i-a explicat care sunt paşii următori pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv.
"După şcoala franceză, după 40% din surpafaţa corpului arsă se pune problema supravieţuirii. Problema rezidă nu atât în intervenţiile de acum, pentru că inclusiv intervenţia este un şoc pentru organism, dar aşteptăm un pronostic mai bun pentru zilele care vin. Asta este cea mai mare traumă pe care o poate suferi un om. Din ce am văuzt, sunt foarte mulţi tineri. Asta înseamnă că au şanse. Fiecare zi care trece însumează un 0,1% şanse în plus la viaţă."
"În primul rând este suferinţa multiplă de organ, care se poate instala orcând. Datorită acestei situaţii, oamenii care ieşeau din club spuneau că se simt bine. Durerea nu este resimţită pe loc, dar este posibil ca aceasta să apară ulterior."
"Această perioadă de trei ore este dramtică. Pielea, fiind arsă, nu mai poate fi operată la fel. Vizitele ar trebui limitate acum, orice microb poate fi fatal."
"Sunt atât de multe de lucruri care contează în recuperarea arşilor încât nu se poate da un pronistic general. Eu am în minte numele unor pacienţi care au trecut pe la noi prin spital, să îi întrebaţi pe ei ce motivaţie au avut pentru supravieţuire. Dorinţa de a trăi, poate."
"Cei mai mulţi ne-am aşteptat să se întâmple, dar nu la o asemenea amploare. Într-adevăr, doar la Revoluţie am mai văzut aşa ceva. Există medicamente indicate şi sunt sigur că se pot găsi soluţii, împreună cu ministrul Sănătăţii vom rezolva."