Antena 3 CNN Actualitate Spionaj şi trădare la MAPN. Gândul: Ataşatul militar ucrainean a fost expulzat

Spionaj şi trădare la MAPN. Gândul: Ataşatul militar ucrainean a fost expulzat

Spionaj şi trădare la MAPN. Gândul: Ataşatul militar ucrainean a fost expulzat
03 Mar 2009   •   16:22

Cazul de spionaj de la Ministerul Apărării a intrat în atenţia parlamentarilor de la comisia de apărare. Aceştia au decis audierea ministrului Mihai Stănişoară în acest caz.


Subofiţerul Achim Floricel a fost reţinut pentru că a procurat documente cu caracter militar, inclusiv din cele clasificate, a căror diseminare poate pune în pericol securitatea naţională şi le-a predat cetăţenului Zikolov Marinov, care ulterior le-a predat unui stat nealiat.


Potrivit agenţiei de ştiri Regnum, citată de Gândul, ataşatul militar ucrainean pe lângă Ambasada ţării vecine în România a fost declarat ?persona non-grata? de către statul român şi expulzat.


Deocamdată nu se ştie însă dacă este vorba despre Anatoliy Yatseniuk, ataşat al Apărării şi Naval, sau Serghii Ilniţskii, ataşat militar.


Legătura dintre cele două scandaluri se referă la secretele vândute de către cetăţeanul bulgar Zikolov Marinov, care ar fi ajuns şi la un oficial al Ucrainei în România.


Acuzat de trădare şi spionaj, subofiţerul Achim Floricel şi-a recunoscut faptele. A declarat anchetatorilor că a vandut informaţiile secrete din cauza situaţiei materiale precare. Subofiţerul şi complicele său bulgar, arestat şi el, au contestat însă decizia magistraţilor dar judecarea recursului a fost amânată pentru joi.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: spionaj
Cele mai noi știri
Parteneri
x close