Antena 3 CNN Actualitate Speriaţi de huiduieli, politicienii nu s-au prezentat la începerea noului an şcolar

Speriaţi de huiduieli, politicienii nu s-au prezentat la începerea noului an şcolar

Speriaţi de huiduieli, politicienii nu s-au prezentat la începerea noului an şcolar
14 Sep 2009   •   11:42

Politicienii nu sunt bine primiţi, luni, în şcoli. Într-o acţiune fără precedent, sindicaliştii au boicotat prezenţa politicienilor la începutul de an şcolar, pe motiv că aceştia vin doar ca să atragă electorat.

Aşa că, rând pe rând, lideriii de partide au renunţat să mai meargă la festivităţi. Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat într-un comunicat de presă că numai ministrul Educaţiei va participa la festivităţile de început de an şcolar, în comuna damboviţeană Potlogi.

Sindicaliştii s-au unit şi au anunţat boicotarea manifestărilor dacă vreun politician va intra în curtea şcolii. Aşadar, de la Emil Boc şi până la Mircea Geoană sau Crin Antonescu, toţi au anunţat că nu vor merge la manifestările de început de an.

De altfel, politicienii au fost huiduiţi din ce în ce mai des în ultima perioadă. Cel mai recent incident de acest gen s-a petrecut la Ţebea, unde au loc Serbările Naţionale, prilejuite de împlinirea a 160 de ani de la Revoluţia paşoptistă. Reprezentanţii PD-L şi cei ai UDMR au fost huiduiţi acolo, duminică dimineaţă, în timpul manifestărilor.

Cu prilejul deschiderii noului an şcolar, preşedintele Traian Băsescu s-a limitat să trimită un comunicat, prin care se arată interesat de noua lege a Educaţiei.

"Modernizarea statului presupune replasarea şcolii în centrul proiectului de societate şi reafirmarea educaţiei drept o prioritate incontestabilă. Am încredere că, în urmatorii ani, va funcţiona o nouă lege care va reglementa acest domeniu, o lege coerentă şi stabilă", se arată în comunicatul trimis de şeful statului.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale (pdf)

Ministrul Educaţiei a fost alături de elevi, în comuna Potlogi din Dâmboviţa, unde a declarat că "nimic nu poate să înlocuiască ceea ce face fiecare dascăl în clasa în care intră".




Antena3.ro


×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close