Antena 3 CNN Actualitate Ultimele pregătiri pentru spectacolul organizat de Ziua Marinei. Mii de oameni sunt aşteptaţi în Portul Tomis

Ultimele pregătiri pentru spectacolul organizat de Ziua Marinei. Mii de oameni sunt aşteptaţi în Portul Tomis

La Constanţa se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei. Mii de oameni sunt așteptați mâine la evenimentele speciale. După doi ani de restricții, marina militară pregătește de Sfânta Maria un spectacol separat pentru turiști și unul pentru oficialități.

Collage Maker-14-Aug-2022-11.05-AM
de Cătălina Buzoianu    |    14 Aug 2022   •   11:06

Miile de turiști și localnici sunt așteptați luni în Portul turistic Tomis unde va fi organizată o manifestare dedicată Zilei Marinei Române, pentru populația civilă.

Va exista o expoziție de tehnică militară ce se va deschide încă din această după-amiază, iar turiștii și localnicii o vor putea vizita.

Pe de altă parte, zeul Neptun va veni mâine și va deschide oficial Jocurile Marinărești, care vor putea fi urmărite în direct de către populaţie, și va fi și un foc spectaculos de artificii oferit de către administrația locală.

La Constanţa, oficialii și inclusiv președintele Klaus Iohannis sunt așteptați în portul militar. Acolo vor avea parte de o altă manifestare, organizată special pentru ei, cu discursuri oficiale, ceremonial religios și militar.

Pe de altă parte, în largul mării se vor afla navele în dispozitiv de defilare, iar la finalul manifestărilor de pe țărm ele vor porni de-a lungul litoralului românesc.

În mod normal, Ziua Marinei se organiza în fața Comandamentului dar anul acesta și nici anul trecut de altfel, nu s-au mai organizat în acel loc, pentru că, din păcate, clădirea este în reparații și nu pot fi organizate acolo manifestări. 

Nu vom avea anul acesta nici acele exerciții care se desfășurau concomitent din aer, din apă și de pe uscat. Nu vor fi nici parașutiști, lansări în rapel ale scafandrilor și nici măcar "valsul" pe care ni le ofereau cele trei remorchere achiziționate de curând de Armata Română - "Vânjosul", "Voinicul" și "Vârtosul".

Lipsesc, așadar, momente care făceau în anii trecuți deliciul populației iar nici măcar parada militară nu va mai fi atât de bogată.

Anul acesta vor fi doar patru nave, nu cinci ca anul trecut, vor lipsi fregatele militare și nu vom avea parte de maiestuosul bric "Mircea". 

×
Subiecte în articol: Constanța Ziua Marinei Klaus Iohannis
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close