Antena 3 CNN Actualitate Spectacol de neuitat Rolling Stones la Bucureşti (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Spectacol de neuitat Rolling Stones la Bucureşti (VIDEO ŞI GALERIE FOTO)

Spectacol de neuitat Rolling Stones la Bucureşti <font color=red>(VIDEO ŞI GALERIE FOTO)</font>
18 Iul 2007   •   15:12

Membrii formaţiei Rolling Stones au părăsit cu puţin timp în urmă România, cu destinaţia Budapesta, unde vor concerta peste două zile. Muzica Rolling Stones a răsunat marţi seară pe stadionul Lia Manoliu în faţa a aproximativ 60.000 de oameni. Formaţiile Iris şi The Charlatans au deschis concertul Rolling Stones, cu recitaluri de 30, respectiv 40 de minute în timpul cărora spectatorii au continuat să se adune pe stadion. Rockerii de la Iris au urcat pe scenă chiar la ora anunţată, 18.00, şi au mulţumit spectatorilor care i-au ascultat pe o căldură toropitoare. La rândul lor, britanicii de la The Charlatans, aflaţi pentru prima dată la Bucureşti, au susţinut un recital de 40 de minute, fără să comunice prea mult cu publicul. Cei patru rockeri de la Stones au intrat pe scenă în jurul orei 21.30, pentru ca efectele pirotehnice şi jocurile de lumini să fie puse în valoare. Cei de la Rolling Stones au încântat spectatorii prezenţi în număr foarte mare în ciuda caniculei. Mesajul britanicilor la urcarea pe scenă a fost simplu: "Bună seara, Bucureşti!". A fost însă de ajuns pentru ca românii să se aprindă.

MICK JAGGER CĂTRE ROMÂNI: CÂNTAŢI CU MINE!
ROLLING STONES - SATISFACTION PE SCENA DIN BUCUREŞTI
FOCUL DE ARTIFICII DE LA SFÂRŞITUL SPECTACOLULUI
MICK JAGGER: BUNĂ SEARA, BUCUREŞTI!
CONCERT INCENDIAR

Toţi cei prezenţi la spectacol s-au declarat extaziaţi, în ciuda micilor probleme organizatorice: băuturile răcoritoare nu au ajuns pentru toţi cei 60.000 de fani, iar ieşirea de pe stadion a fost interzisă.

GALERIE FOTO DE LA CONCERT FOTO: Raluca Moţei

Vezi aici IOANA BĂSESCU ÎN TRICOU DE ROCKER LA ROLLING STONES (FOTO)

Florian Pittiş şi Cristi Minculescu despre Rolling Stones
Chiar şi legendele rockului românesc sunt emoţionate. ?Mi se face pielea de găină că voi cânta cu ei?, spunea Cristi Minculescu de la Iris înainte de a urca pe scenă. ?E o combinaţie genială de artă adevarată şi marketing de la bun început. Şi ce e şi mai nemaipomenit e că din punct de vedere artistic ei n-au dorit niciodată să pară altceva decât sunt?, crede Florian Pittiş.

La început erau băieţii răi ai rock'n'rollului. Arestări, condamnări, manifestaţii în faţa tribunalelor, şi iată că acum acest vagabond Mick Jagger este Sir Michael Philip. "Cum s-a întâmplat asta, domnule Florian Pittiş??
?E o altă ţară, Marea Britanie?.

Acum, după 40 de ani, The Rolling Stones e considerată cea mai bună trupă de rock din toate timpurile. Toţi au peste 60 de ani. Când erau mai tineri, şi nimeni nu avea curajul să se uite spre Est, cei patru rockeri i-au pus la punct pe sovietici fără nicio problemă. ?Era uimitor să văd că în 1967 au concertat la Varşovia şi a ieşit un scandal imens pentru că biletele s-au dat fiilor de ştabi?, mai spune Pittiş.

A fost un moment care spune totul şi despre ei, şi despre secretul longevităţii lor. Tot ce fac, fac pentru public. Când Rolling Stones sunt pe scenă au nevoie să-i simtă pe oameni că sunt acolo, cu ei. Şi - ăsta e secretul lor - le iese: îl fac pe fiecare spectator să se simtă ca şi cum ar fi pe scenă. ?Pentru un astfel de eveniment nu se poate decât aşa. 60.000 de inşi să sară şi să cânte împreună cu cei de pe scenă. Au schimbat lumea, ne-au făcut să gândim altfel?, mai spune Pittiş.

Rolling Stones au avut grijă să pregătească un spectacol special pentru Bucureşti, unde vor cânta şi piese mai vechi, care nu sunt incluse în programul turneului. La Bucureşti, biletele sunt mai ieftine decât în alte ţări. Rolling Stones se aşteaptă să plece totuşi cu un profit de 2 milioane de euro. Nu doar ei vor câştiga, ci şi hotelierii, transportatorii, proprietarii de restaurante din Bucureşti. Chiar dacă durează doar o noapte, mii de turişti au invadat Capitala.

Măsuri extraordinare de securitate
Nici când a venit cel mai puternic om al lumii, George W. Bush, nu au fost scoşi pe teren atâţia poliţişti sub acoperire - vreo 400. Numai pe scena de lungă de 70 de metri - şi înaltă cât un bloc de 10 etaje vor fi cu ochii în patru 100 de bodyguarzi. Timp de trei zile cântăreţii din trupa Rolling Stones sunt cele mai păzite persoane din România. Pe lângă bodyguarzii personali cu care au venit din Anglia, cei patru Rolling Stones sunt apăraţi de peste 30 de gărzi de corp din ţara noastră.

Măsurile de securitate nu se opresc aici. Şi hotelul de cinci stele care-i găzduieşte pe cei patru Rolling Stones şi staful trupei le asigură paza. Chiar dacă reuşeşti să intri în hotel, nu ai nicio şansă să baţi la uşa lui Mick Jagger. Cum opreşti cu liftul la etajul trei, dai nas in nas cu un bodyguard cu o statură impresionantă. Fără să stea prea mult la discuţie, omul de securitate te trimite la primbare. Pe holul de etajul trei, unde sunt cazaţi VIP-urile Rolling Stones nu se intră. Orice intrus prins fără treabă prin hotel e dat pe mâna poliţiei.

Membrii trupei sunt atât de sociabili şi de amabili cu fanii încât nici nu e nevoie să te rogi de ei pentru un autograf. Trebuie doar să fie la momentul potrivit în fata hotelului. Bodyguarzii trupei sunt atât de amabili încât poţi să respiri acelaşi aer şi să stai la taclale preţ de cîteva minute cu Ron Wood şi cu soţia lui.

Citiţi Ron Wood a învăţat să spună "Bună seara" româneşte

FLORIAN PITTIŞ DESPRE FENOMENUL ROLLING STONES:
PRIMELE IMAGINI DIN CONCERT:




Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close