Antena 3 CNN Actualitate Trei victime ale exploziei de la Dedeman Botoșani sunt în stare gravă. Surse: Angajații făceau medicina muncii, o doctoriță a sărit pe geam să se salveze

Trei victime ale exploziei de la Dedeman Botoșani sunt în stare gravă. Surse: Angajații făceau medicina muncii, o doctoriță a sărit pe geam să se salveze

Autorităţile încearcă să afle cauza exactă a deflagraţiei

dedeman Botosani explozie
Specialiştii INSEMEX fac cercetări la Dedeman Botoşani, după explozia care a rănit 15 oameni. Trei dintre ei sunt în stare gravă
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iun 2024   •   12:29

Este anchetă la Botoşani, după explozia care s-a produs la un magazin de bricolaj şi care a rănit 15 oameni. Autorităţile încearcă să afle cauza exploziei, dar şi cine ar putea fi vinovat pentru producerea tragediei. Mai mulţi specialişti de la INSEMEX sunt la faţa locului. Potrivit surselor Antena 3 CNN, la momentul exploziei angajații făceau medicina muncii. Medicul, o femeie, s-a salvat sărind pe geam.

Experţii din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) au început cercetările.

Explozia s-a produs în zona de birouri, în timp ce echipa unei firme autorizate lucra la sistemul de alimentare cu gaze. Joi fusese montată o centrală pe gaz, iar vineri s-a făcut recepţia. Deflagraţia a fost urmată şi de un incendiu.

Se fac cercetări la faţa locului şi se adună probe

Între timp, medicii se luptă să salveze viaţa mai multor oameni care au suferit arsuri grave în urma exploziei.

Cei mai grav dintre răniţi au fost transferaţi la spitale din ţară şi sunt în stare critică

Şapte pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc vineri dimineaţă la un centru comercial din municipiul Botoşani au rămas internaţi în spitale din Bucureşti, Iaşi, Botoşani.

Trei pacienţi sunt trataţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi, doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca şi alţi doi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, la cerere.

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt intubaţi

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis sâmbătă, doi dintre cei trei pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi sunt intubaţi - unul cu stare generală staţionară şi unul cu stare generală gravă, instabil. Pacientul internat în ATI are o evoluţie favorabilă.

Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt intubaţi, iar starea acestora rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii.

De asemenea, cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani (la cerere) au stare generala bună, iar evoluţia este favorabilă.

Opt persoane dintre cei 15 rănite au fost externate de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani.

×
Subiecte în articol: Dedeman Botoșani INSEMEX explozie raniti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close