Antena 3 CNN Actualitate Şpaga din tren: Controlor filmat în timp ce primea bani de la un călător (VIDEO)

Şpaga din tren: Controlor filmat în timp ce primea bani de la un călător (VIDEO)

Şpaga din tren: Controlor filmat în timp ce primea bani de la un călător (VIDEO)
07 Ian 2010   •   14:13

ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // O mare parte dintre călătorii CFR n-a mai trecut de foarte mult timp pe la un ghişeu de bilete. Oamenii preferă să dea şpagă, iar acţiunile lor sunt încurajate de controlorii care nu se dau în lături de la mic ?cadou?.

Un utilizator www.videonews.ro a filmat o scenă de acest gen. În imagini se poate vedea clar cum ?naşul? ia banii din mâna călătorului, fără nici un fel de remuşcare sau surprindere. Se vede că este obişnuit cu atfel de ?cadouri?.


Potrivit utilizatorului www.videonews.ro, materialul video a fost trimis atât la Ministerul Transporturilor, cât şi la CFR. Răspunsul autorităţilor a fost că personalul se afla în concediu, deci nu poate fi sancţionat.



Antena3.ro a luat legătura cu Adrian Vlaicu, directorul de marketing de la CFR Călători, care a precizat că va încerca să afle cine este autorul luării de mită din cadrul filmuleţului şi că aceste materiale sunt binevenite pentru Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători. El recomandă de asemenea persoanelor care le postează online să precizeze data şi traseul călătoriei, pentru ca instituţia să poată sancţiona controlorii care săvârşesc astfel de fapte.

?Chiar îi rugăm pe călătorii care observă şi filmeză asemenea ?activităţi? ale controlorilor, să trimită filmuleţele pe adresele de e-mail ale CFR Călători, pentru ca noi să-i putem sancţiona pe angajaţii care nu îşi văd de treabă. Astfel de infracţiuni sunt des întâlnite pe rutele de trenuri personale şi de navetă, unde tranzitul de călători este mai abundent decât la rutele normale?, explică Vlaicu pentru Antena3.ro.

Directorul de marketing al CFR Călători adaugă pentru Antena3.ro că în momentul în care controlorii sunt ameninţaţi de o astfel de faptă şi sunt chemaţi în comisia de anchetă de către conducerea instituţiei, ei intră în concediu medical sau fără plată pe perioade lungi, chiar şi de doi ani, pentru a evita sancţionarea.

Un material video asemănător a fost postat pe www.videonews.ro în luna sptembrie.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tren spaga
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close