Antena 3 CNN Actualitate Soţia şi copiii lui Omar Hayssam trebuie să revină în ţară

Soţia şi copiii lui Omar Hayssam trebuie să revină în ţară

Soţia şi copiii lui Omar Hayssam trebuie să revină în ţară
16 Sep 2007   •   09:15

Soţia lui Omar Hayssam şi copiii lui ar trebui să se întoarcă duminică în ţară. Aceasta este ultima zi până la care aceştia au primit permisiunea de a sta în afara ţării. Dacă Adela Omar va depăşi termenul dat de instanţă, ea şi copiii ei riscă să nu mai primească o altă învoire de a ieşi din ţară. Soţia lui Omar Hayssam şi copiii sirianului căutat pentru terorism au plecat din România, pe 22 august la bordul unei aeronave a companiei ?Sirian Air?. Asta după ce judecătoria Sectorului 2 a admis cererea Adelei Omar de a putea părăsi ţara împreună cu cei şapte copii minori. Condiţia impusă a fost să revină în ţară până la începerea noului an şcolar. La plecare, Adela Omar a refuzat să facă orice declaraţie. La insistenţele jurnaliştilor, a răspuns lapidar: ?Mergem doar în vacanţă?.

Soţia şi copiii sirianului ar trebui să se reîntoarcă în ţară cel mai târziu duminică. În caz contrar Adela ar suporta consecinţele nerespectării unei hotărâri judecătoreşti. Adică autorităţile române să nu-i mai admită o altă cerere de scoatere a copiilor din ţară. Fosta avocată a soţiei lui Omar Hayssam spune că există însă posibilitatea ca Adela să aibă nevoie de semnătura lui Omar Hayssam pentru a putea părăsi Siria, alături de copii - la fel cum a avut nevoie de semnătura sirianului pentru a părăsi România. Autorităţile siriene ar putea cere acordul ambilor părinţi pentru ca minorii să părăsească Siria.

Omar Hayssam este dat în urmărire internaţională, el fiind condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani de închisoare în dosarul de terorism, pentru răpirea a trei jurnalişti români în Irak.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close