Traficul rutier în faţa Primăriei Cluj-Napoca a fost reluat, duminică seară, după aproximativ o oră, dar pe carosabil au mai rămas în jur de 100 de persoane care cântă şi scandează lozinci împotriva proiectului de la Roşia Montană.
Protestatarii care se opun proiectului minier de la Roşia Montană şi care blocaseră, duminică seară, traficul rutier şi transportul în comun în faţa Primăriei Cluj-Napoca, au acceptat să deblocheze, după o oră, câte o bandă de circulaţie, la cererea jandarmilor şi Poliţiei Rutiere.
______________________
Ştirea iniţială 21.32
Peste 800 de protestatari faţă de proiectul de la Roşia Montană au blocat, duminică seară, traficul rutier în faţa Primăriei Cluj-Napoca, o parte dintre ei asezându-se pe carosabil, la finalul unui marş prin centrul oraşului, informează Mediafax.
Participanţii la protest au ajuns, duminică seară, în faţa Primăriei Cluj-Napoca, la finalul unui marş care a pornit din Piaţa Unirii şi a trecut pe străzile din centrul oraşului, pe la Prefectură.
Ei au blocat traficul rutier şi transportul în comun în faţa Primăriei, iar o parte dintre ei s-au aşezat pe carosabil, unde scandează "Clasa politică e sub orice critică", "Să moară Goldul", "Noi nu suntem o naţiune de sclavi", "Uniţi salvăm Roşia Montană", "Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos", "Toate partidele aceeaşi mizerie".
Protestatarii sunt supravegheaţi de către jandarmi.
Protestul nu este autorizat, iar participanţii la manifestare nu au spus cât timp vor rămâne în faţa Primăriei Cluj-Napoca.
Protestatarii faţă de proiectul minier de la Roşia Montană au blocat traficul, duminică seară, şi în faţa Prefecturii Cluj, după ce blocaseră circulaţia rutieră şi în centrul oraşului, pe unde au trecut în drum spre autoritatea judeţeană, scandând "Veniţi cu noi, Ponta la gunoi".
Oamenii au scandat "Veniţi cu noi, Ponta la gunoi", "Ponta nu uita, România nu-i a ta", "Hoţii, hoţii!", "Demisia!", "Nu cedăm, nu capitulăm", "Jos Guvernul!", "Uniţi salvăm Roşia Montană" şi "Solidaritate".
Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.
Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.
Proiectul este în prezent la Comisia parlamentară specială, care este aşteptată să dea un vot pe proiectul Guvernului. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.