Antena 3 CNN Actualitate Cazul Elodia se repetă: Soțul româncei dispărute în Belgia, fost polițist, arestat din nou. Au fost găsite probe ADN, dar niciun cadavru

Cazul Elodia se repetă: Soțul româncei dispărute în Belgia, fost polițist, arestat din nou. Au fost găsite probe ADN, dar niciun cadavru

BeFunky-collage (7)
de Andreea Ştefan    |    Carmina Pricopie    |    04 Iul 2024   •   20:02

Soţul româncei dispărute în urmă cu un an şi jumătate în Belgia, fost poliţist în România, a fost arestat din nou pentru asasinarea femeii. S-au găsit noi probe ADN care l-ar incrimina, scriu jurnaliştii belgieni. Însă, nici urmă de cadavru. Lucia Alexăndroae avea 32 de ani şi nimeni nu mai ştie nimic de ea de la începutul lui decembrie 2022. Lucia era angajată în cadrul Comisiei Europene, iar dispariţia sa este anchetată în patru state.

Lucia Alexăndroae, o tânără în vârstă de 32 de ani, a fost văzută pentru ultima dată la Village Designer Outlet „McArthur Glenn", situat în Messancy.

„În data de 8 decembrie, la ora 10:22 de minute, a fost ultima convorbire. M-a sunat ea, că vrea fiica ei, Diana, că îi e dor de bunica din Gârdani, din Maramureş, din România. 8 decembrie 2022. Acum un an”, povestea în exclusivitate pentru News Hour with CNN mama Luciei Alexăndroae, Lenuța Calauz, anul trecut, la un an de la dispariţia fiicei sale. 8 decembrie 2022 a fost ultima dată când i-a auzit vocea, dar nu a şi văzut-o. Şi-a privit pe telefon, într-un apel video, doar nepoţica, în vârstă atunci de aproape 2 ani şi jumătate. A doua zi, Lucia nu mai răspundea nimănui din familie. Aşa a fost dată în urmărire, Belgia, Luxemburg, Germania dar şi în România.

„Fata mi s-a plâns, înainte de a veni, cu câteva zile de a veni că el aşa a zis că o va omorî. Şi niciodată pe faţa pământului nimeni şi niciodată nu va afla, că el ar fi mai şmecher ca şi Cioacă”, a mai spus mama Luciei.

Ironia face ca soţul Luciei să fie chiar un fost poliţist. Şi, potrivit mamei şi-a început cariera scurtă de ofiţer, chiar acolo unde a lucrat şi Cioacă: la poliţia Braşov.

Lucia Alexăndroae locuia în satul Sterpenich, în Belgia, nu departe de granița cu Luxemburg, acolo unde lucra. La Eurostat, la Comisia Europeană.

Anul trecut, poliţia germană a publicat un anunţ în care specifica faptul că Lucia s-ar putea afla în regiunea Trier. Nu erau furnizate alte detalii, dacă Lucia era sau nu în viaţă. Trier este situat la graniţa cu Luxemburgul şi la 70 de kilometri distanţă de satul belgian în care Lucia locuia alături de fiică şi de soţ.

Mama Luciei spunea anul trecut că nu departe de acea zonă, în Germania, fiica sa şi ginerele ar avea o casă. Acum, potrivit jurnaliştilor din Germania şi din Belgia, fix în acea casă s-ar fi găsit noi dovezi, dar şi într-un autoturism pe care bărbatul îl închiriase. Probe ADN care l-ar incrimina pe Ioan Alexăndroae. Marţi, anchetatorii au făcut percheziţii acolo şi l-au săltat din nou pe bărbat. Este pentru a doua oară când românul este arestat, după disparţia Luciei.

Mandatul de arestare a fost emis de un judecător de instrucţie din Belgia, însă niciun oficial nu a dat mai multe informaţii, dacă a fost găsită sau nu Lucia Alexăndroae. Până acum, anchetatorii au verificat mai multe piste, au săpat grădina, au scotocit pădurile, au făcut scufundări şi au luat în calcul inclusiv varianta unui accident rutier.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben
x close