Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu îşi vinde vila din Bacău cu 600.000 de euro

Sorin Ovidiu Vîntu îşi vinde vila din Bacău cu 600.000 de euro

Sorin Ovidiu Vîntu îşi vinde vila din Bacău cu 600.000 de euro
Foto: VideoNews
17 Oct 2010   •   23:18

Sorin Ovidiu Vîntu îşi vinde vila din Bacău. Casa are opt camere şi un salon, iar preţul este 600.000 de euro. A fost construită în anii '30 de tatăl liderului comunist Lucreţiu Pătrăşcanu, şi, în regimul comunist, a fost locuită de toţi prim-secretarii judeţului. Acum e monument istoric, dar autorităţile nu ştiu nimic despre o posibilă vânzare.

Sunt deja câteva zile de când Vîntu şi-a scos la vânzare vila. Până acum, însă, niciun cumpărător. Cu toate că agenţia imobiliară însărcinată să se ocupe de tranzacţie este gata să facă mici compromisuri.

600.000 de euro, negociabil, pentru o vilă de 400 de metri pătraţi, în centrul Bacăului, şi o curte de 1.500 de metri pătraţi nu par aşa de mulţi bani. Mai ales că, imediat ce a fost cumpărată de Vîntu, în '92, casa a fost declarată monument istoric. Fapt care a provocat şi un mic conflict. În cazul în care un monument este scos la vânzare, Ministerul Culturii şi, mai apoi, autorităţile locale trebuie să fie primii care primesc o ofertă din partea proprietarului.

Agenţia imobiliară, însă, are altă variantă.

Şi casa ar mai avea o problemă. Pentru că Vîntu nu i-a mai trecut pragul de ani buni, a început să se degradeze.

Teoretic, locuinţa nu mai este a lui Vîntu din 2004, când a fost trecută, alături de mai multe proprietăţi ale sale din ţară, în patrimoniul societăţii Imobiliar Network 2002, fostă Gelsor.


×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close