Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu: În campania electorală se vor folosi informații compromițătoare de la servicii secrete

Sorin Ovidiu Vîntu: În campania electorală se vor folosi informații compromițătoare de la servicii secrete

3 minute de citit Publicat la 08:55 06 Mai 2016 Modificat la 08:55 06 Mai 2016
sovasdf.jpg

Sorin Ovidiu Vîntu afirmă, într-o postare pe blogul său, că în campania electorală pentru locale starea de nervozitate se va amplifica, ca urmare a dezvăluirilor pe care candidații le vor face unii despre alții, folosind materiale compromițătoare livrate de un serviciu de informații sau altul.

''Am citit zilele acestea tone de materiale scrise pe bloguri sau pe Facebook, am urmărit zeci de emisiuni televizate, atât pe stațiile de știri cât și pe canalele generaliste, am purtat zeci de discuții cu indivizi din toate păturile sociale și de toate calibrele intelectuale, încercând să descopăr un personaj pe care să-l ajut să se ridice.

Din momentul în care am avut posibilitatea să o fac, am sprijinit în mod extrem de discret, de cele mai multe ori fără știința personajelor respective, promovarea acestora. Ca om de afaceri ai nevoie de un partener de dialog cu o anumită ținută intelectuală, atât din societatea civilă cât și din clasa politică. Este imposibil să promovezi un proiect dacă cei pe care-i abordezi sunt bătuți în cap și nu înțeleg decât de șpagă. Teoria lansată de unii obtuzi și propagată de moraliști găunoși, conform căreia este interzis ca un om politic să aibă contacte sociale cu un afacerist, este total falsă și induce o ipocrizie absolut jenantă într-o societate. Dacă ceea ce voi numiți “binomul SRI – DNA” are rolul de a lupta împotriva corupției, binomul om de afaceri – politician are rolul de a duce la dezvoltarea reală a unei țări. În cazul României, această relaționare este vitală. În condițiile în care sistemul bancar nu finanțează aproape nimic din ceea ce se cheamă afacere strict românească, statul – care a privatizat în mod total idiot tot sistemul bancar autohton, cu excepția CEC-ului – este obligat să lanseze comenzi masive în mediul privat. Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie ca statul să fie condus de oameni cu anvergură intelectuală, oameni pe care trebuie să-i găsești și să-i sprijini. Cu acești indivizi, cu o transparență reală și cu eliminarea din presă a acoperiților și a tâmpiților, lucrurile vor funcționa în logica lor firească.

Din păcate, încă nu am identificat până acum nimic serios. Am constatat însă două lucruri majore:
1. Aproape toți românii sunt nervoși;
2. Aproape toți românii reclamă prezența unui conducător.

În privința stării de nervozitate nu cred că mai este nevoie să argumentez: toată lumea se ceartă cu toată lumea. Pleșu îi dă în cap lui Grapini cu două dintre cărțile pe care el le-a citit, pentru că aceasta îl admonestase, cu ceva timp înainte, pe nu știu ce chestie, Tăpălagă îl pocnește cu sete pe Turcescu, Iohannis îl face zob pe Cioloș, Cioloș pe ministrul culturii, Zgonea pe Dragnea, iar Dragnea se înjură singur după ce constată că nu-l poate arunca pe Zgonea de pe scaunul de președinte al Camerei Deputaților, urmare a unei gafe monumentale. De parcă n-ar fi suficiente puhoaiele de injurii și insulte care animă spațiile de emisii ale televiziunilor și aproape tot internetul, aruncate de la cele mai rafinate până la cele mai rudimentare intelecte, în joc au mai intrat și instituțiile statului. DNA-ul ceartă SIE pentru neimplicarea în lupta împotriva corupției. Evident că DNA-ul face o candidă eroare, atribuindu-i SIE abilități pe care acesta nu le mai are demult. Operând mai mult în interiorul decât în exteriorul țării, SIE nu este astăzi decât un surogat al SRI-ului, dar cu ifose de jucător important pe piața de informații externe.

Și că tot veni vorba de SRI, acolo pare a fi singura zonă eterică a spațiului românesc: spionarea cetățenilor merge strună, bugetul este generos, salariile pe măsură – așa că își permit să facă partide de vânătoare la antipozi cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști – țara este în siguranță, căpșunile se coc și Coldea face abdomene. Starea de nervozitate se va amplifica odată cu declanșarea campaniilor electorale, urmare a dezvăluirilor pe care candidații le vor face unii despre alții, folosind materiale compromițătoare livrate de un serviciu de informații sau altul'', a scris Sorin Ovidiu Vîntu.

 

×
x close