Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vântu, achitat în dosarul privind înfiinţarea BID

Sorin Ovidiu Vântu, achitat în dosarul privind înfiinţarea BID

Sorin Ovidiu Vântu, achitat în dosarul privind înfiinţarea BID
18 Noi 2008   •   16:11

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost achitat în dosarul în care era acuzat de fals în declaraţii şi uz de fals, cel care priveşte înfiinţarea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Decizia nu este definitivă şi poate fi achitată cu recurs la Curtea de Apel. Judecătorii au admis apelul omului de afaceri la decizia instanţei inferioare de a-l condamna la doi ani de închisoare şi la plata a 150.000 de lei cheltuieli judiciare.
La termenul de acum două săptămâni, procurorii au susţinut că Sorin Ovidiu Vântu a sustras bani de la FNI pentru constituirea BID. Tot atunci, ar fi trebuit să fie audiat şi Nicolae Popa, considerat mâna dreapta a lui Vântu, dar judecătorii au renunţat, deorece acesta este de negăsit.
Pe 18 ianuarie, instanta Judecatoriei Sectorului 1 Bucureşti a constatat că infracţiunea de fals în declaraţii s-a prescris şi l-a condamnat pe Vântu pentru uz de fals, la doi ani de închisoare. Instanţa a mai dispus şi anularea tuturor actelor considerate false în constituirea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, ce ar fi putut avea efecte juridice, şi plata a 150.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vantu
Cele mai noi știri
Parteneri
x close