Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu: „La finalul lunii decembrie se va putea circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani”

Sorin Grindeanu: „La finalul lunii decembrie se va putea circula pe autostradă de la Ploiești la Focșani”

marcel ciolacu sorin grindeanu interviu
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu. Foto: Facebook
de Laura Dinu    |    12 Sep 2024   •   17:42

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, joi, că la finalul lunii decembrie se va putea circula pe autostrada de la Ploiești la Focșani, cu excepția unui lot între Ploiești și Buzău.

”La finalul lunii octombrie, sau începutul lui noiembrie, putem da în circulație lotul 1 fără podul de la Buzău, lotul 2 și lotul 4. 

Lotul 3 va fi dat în circulație în jur de 1 decembrie, iar podul de la Buzău – pe finalul anului. Între Buzău și Focșani, la începutul lunii decembrie se va circula pe toate cele patru loturi”.

Ministrul Grindeanu a mai spus că ”între Ploiești și Buzău, pe două loturi, care sunt gata 90%, se va circula tot cam în aceeași perioadă”. 

”Între Focșani și Bacău suntem la peste 50%, și până în 50% între Bacău și Pașcani. La finalul anului viitor se va circula pe autostradă de la București la Pașcani”.

Conferință de presă

Evoluții foarte bune pe șantierele Autostrăzii A7, în special între Buzău și Focșani, unde progresul fizic a depășit 90%! Anul acesta se va putea circula pe mai mult de 130 km din cei 320 ai acestei autostrăzi (finanțare prin PNRR). Atât pe cele două loturi (49,35 km) de la Ploiești la Pietroasele, cât și pe toate cele 4 loturi (82,44 km) de la Buzău la Focșani circulația va fi deschisă în octombrie și noiembrie. Sunt peste 130 de km care vor aduce noi oportunități de dezvoltare economică în Muntenia și Moldova.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Joi, 12 septembrie 2024

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close