Această posibilitate este încă discutată cu Ministerul Sănătăţii, iar şeful de la Educaţie va trimite această solicitare către CNSU.
Decizia finală în această privinţă o ia Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).
Sorin Cîmpeanu: Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale
"În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.
Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, Bac şi evaluarea naţională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.
Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie.
Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare depășește 3 la mie
Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05. Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc.
În schimb, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-IV.
În scenariul roșu, potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, rămân deschise creșele și grădinițele, precum şi primele patru clase.
Deciziile trebuie luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.
Ce înseamnă scenariul roșu. Măsurile de restricție care se vor aplica în Capitală
Adrian Marinescu: În ultimele săptămâni, e o creştere constantă a cazurilor COVID
"În ultimele săptămâni, e o creştere constantă a cazurilor COVID şi se vede. Tot ce înseamnă Bucureşti şi Ilfov are o adresabilitate mai mare.
La Institutul Matei Balş şi cam în toate spitate COVID, adresabilitatea a crescut în ultimele săptămâni şi nu doar la ATI.
Aproape în fiecare seară rămânem fără locuri, situaţia e mai grea de la o zi la alta.
Trebuie să ne aşteptăm că numărul de infectări va creşte, iar asta înseamnă practic că cei cu forme medii, factori de risc, forme severe vor avea nevoie de locuri de internare. Aici trebuie gândit un circuit pentru ca locurile să existe în plan practic", a spus medicul Adrian Marinescu, vineri, la Antena 3.