Ministrul Cîmpeanu s-a întâlnit cu reprezentanţi de la Federația Sindicatelor Libere Din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), Uniunea Studenților din România (USR), Uniunea Națională a Studenților din România - UNSR și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar.
"În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.
Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile.
Când se vor putea întoarce copiii la școală
”Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma analizei. Luăm în considerare și scenariul în baza căruia dăm prioritate celor mici din grădiniță și din învățământul primar, și scenariul în baza căruia dăm prioritate zonelor cu rată de infectare mai scăzută, și scenariului în care prioritizăm elevii care vor susține examenele naționale, și scenariul în care putem deschide toate școlile din România”, a mai spus ministrul Educației.
Salariile profesorilor ar putea crește
”Sisteme de educație recunoscute ca fiind mai avansate decât România au avut dificultăți în a convinge cadrele didactice să se implice în predarea online fără echipamente, fără o instruire specifică.
În România cadrele didactice au făcut eforturi, fiecare cum s-a priceput mai bine, pentru ca procesul de învățământ să continue. Deci există merite deosebite care trebuie recunoscute și trebuie să existe și motivație”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Întrebat la ce buget se aşteaptă anul acesta pentru Educaţie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: "La un buget mai mare în valoare absolută decât bugetul anului 2020"