Antena 3 CNN Actualitate Fratele Soranei Rotundu, tânăra arestată în Danemarca, rupe tăcerea: ”Am găsit-o slăbită si descurajată!”

Fratele Soranei Rotundu, tânăra arestată în Danemarca, rupe tăcerea: ”Am găsit-o slăbită si descurajată!”

Răspuns important în ancheta în cazul bebelușului din Danemarca. Autoritățile din România au ajuns la concluzia că minorul poate fi îngrijit de bunicii din tara noastră. Avem si noutăți despre Sorana, mama bebelușului care este acum într -un centru de detenție din Danemarca. Fratele acesteia a reușit sa o viziteze pentru prima data si sa stea de vorba cu ea.

Fratele Soranei Rotundu, tânăra arestată în Danemarca, rupe tăcerea: ”Am găsit-o slăbită si descurajată!”
Sursa foto: captura Antena 3
de Laura Dinu    |    10 Feb 2022   •   10:58

Beniamin Ciubotaru, fratele Soranei Rotundu spune că a reușit să-și vadă sora pentru prima data de la momentul retinerii acesteia. Au stat 30 de minute împreună timp în care proaspăta mama i s-a destăinuit.

”Am găsit-o slăbită si descurajată, nu a știut și nu i s-a comunicat că are dreptul să contacteze ambasada, de familie nici nu mai vorbim. 

A început să muncească acolo să-si poată cumpăra produsele de igiena necesare de la magazinul închisorii. Ea nu stăpânește bine nici engleza, daneza nici atât. De cate ori încearcă sa comunice ceva, în engleza pe care o are, nu a avut niciun rezultat. Simte că nu o înțelege nimeni”, povestește bărbatul. 

Beniamin nu a avut voie sa îi spună nimic despre copil și nici să o întrebe detalii ca urmare a anchetei care este în desfășurare.

”Poliția care era de față ne-a comunicat că nu putem s-o întrebăm nimic despre momentul arestării deși noi ca familie am vrut să știm ce s-a întâmplat.

Am avut voie să-i dăm o Biblie și să-i ducem oricând haine de schimb și bagaj. Solicităm ambasadei sa ajute accesul la translator sa poată cere orice are nevoie”, spune Beniamin.

Acasă la familia Soranei, în Negrești, județul Vaslui primarul speră ca micuțul sa fie repatriat cât mai repede și garantează că familia extinsa îl poate întreține.

”Îi cunosc familia lărgită din Negrești și știu că bunicii bebelușului sunt niște oameni de mare calitate ce fac mult bine comunității negrestene si stiu sigur ca ei pot să sprijine copilul dacă el va ajunge in tara”, a declarat primarul Cristi Rusu.

Sorana și soțul său au fost reținuti in Danemarca pentru patru săptămâni, fiind duși în centre de detenție diferite.

×
Subiecte în articol: Sorana Rotundu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close