Antena 3 CNN Actualitate Un nou sondaj îl dă drept câştigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei. Reacţia liderilor politici

Un nou sondaj îl dă drept câştigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei. Reacţia liderilor politici

Un nou sondaj de opinie, realizat de Avangarde, la comanda Digi24, îl dă drept câștigător pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   22:08

Potrivit sondajului, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului București, Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar câștiga, fiind votat de 44% dintre bucureșteni.

Pe locul doi se află Nicușor Dan,actualul primar general, candidat independent, susținut de ADU, care ar obține 27% din voturi, urmat de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL care ar obține 16%. Mihai Enache, de la AUR, s-ar clasa pe locul 4  cu doar 10%.

Întrebați apoi câtă încredere au în candidații la Primăria Capitalei, 58% dintre bucureșteni i-au acordat cel mai mare procent lui Cristian Popescu Piedone. Nicușor Dan ar obține 35%, iar medicul Cătălin Cîrstoiu ar avea un procent de 20%.

De asemenea, votanții lui Cristian Popescu Piedone au fost întrebați pe cine ar alege dacă acesta nu ar candida. 41% dintre ei au răspuns că pe Nicușor Dan, urmat de Cătălin Cîrstoiu, care ar obține 29% din voturi.

Reacția clasei politice

Emanuel Ungureanu (USR): "Eu aş paria că fiecare kilometru de conductă pe care îl face Nicuşor Dan îi aduce la fiecare 5 zile câte un procent. Eu aş miza pe un 28% - 32% la final, tot cu domnul Cîrstoiu pe locul 3, Piedone locul 2 şi locul 1 Nicușor Dan". 

Rareş Bogdan (PNL): "În momentul în care ai două forţe politice care au 57% în Bucureşti şi care dețin în ţară peste 90% din Primării şi peste 95% din Consiliile Județene, când activezi cele două filiale, rezultatele domnului Cîrstoiu, lucrurile se vor schimba.

Cristian Popescu Piedone ar fi un excepțional administrator de piaţă, un excelent șef de OPC. Pentru a merge spre Primărie trebuie ceva mai mult. Cred că în 75 de zile se va putea vedea şi viziunea de dezvoltare a fiecăruia a Bucureștiului, nu doar de administrare a Bucureștiului. Mie nu îmi este teamă".

Cristian Popescu Piedone (PUSL): "Nu este o surpriză pentru că nu mă interesează surprizele electorale. Nici nu mă culcă, nici nu mă trezește. Ba din contră, mai tare mă ambiționează, sunt în teritoriu, vorbesc cu oamenii. Nu mă iau după sondaje. Nu, muncesc până în data de 8 iunie. De retras din cursă Piedone nu se retrage. Piedone luptă până la capăt pentru cetăţeni.(...) Veţi vedea şi specialiștii lui Piedone, veţi vedea şi proiectul pentru Capitală, o Capitală realistă fără promisiuni. Un proiect adevărat". 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close