Antena 3 CNN Actualitate Şomerii primesc informaţii despre locuri de muncă prin SMS

Şomerii primesc informaţii despre locuri de muncă prin SMS

Şomerii primesc informaţii despre locuri de muncă prin SMS
13 Aug 2007   •   15:29

Şomerii bistriţeni beneficiază de un sistem inedit de informare. Printr-un SMS trimis de angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa Năsăud, ei află ce locuri de muncă vacante sunt, dar şi ce cursuri de formare profesională se organizează. Şomerii sunt informaţi în primul rând în legătură cu locurile de muncă vacante. În plus, ei sunt anunţaţi prin sms şi când AJOFM Bistriţa Năsăud organizează burse ale locurilor de muncă. Deşi deocamdată nu toţi cei înscrişi pe listele de şomeri au lăsat numere de telefonie mobilă pentru contact, aceste date vor fi obţinute cu ocazia viitoarelor evenimente organizate de AJOFM. Odată sms-ul trimis, beneficiarii pot ajunge rapid la Agenţie pentru a nu pierde oferta.

Acest sistem sms va fi folosit nu numai în relaţiile cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, ci şi cu cei aproape 5.000 de agenţi economici care colaborează cu agenţia. Costurile serviciului se ridică, lunar, la doar 215 euro şi asigură o comunicare extrem de rapidă în ceea ce priveşte relaţiile cu clienţii.

Pe lângă aceste servicii, pe site-ul agenţiei au apărut bloguri construite de către personal, unde vizitatorii pot cere şi afla informaţii despre piaţa muncii sau despre facilităţile oferite şomerilor şi angajatorilor. Clienţilor li se vor întocmi, de asemenea, fişe electronice care vor conţine un CV şi date despre competenţele dobândite de persoana respectivă. În Bistriţa-Năsăud sunt înregistraţi circa 2.900 de şomeri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close