Antena 3 CNN Actualitate Şoferii pot în continuare să-şi piardă permisul pentru test fals pozitiv. OUG care corecta Codul rutier nu este încă în vigoare

Şoferii pot în continuare să-şi piardă permisul pentru test fals pozitiv. OUG care corecta Codul rutier nu este încă în vigoare

amenda soferi telefon volan getty images
Deşi Ordonanţa a fost adoptat încă de joi de Guvern, ea nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Sursa foto: Getty Images I Alvaro Medina Jurado
de Vasile Marcu    |    13 Iul 2024   •   14:57

Ordonanţa de Urgenţă care prevedea că un şofer poate primi permisul suspendat în termen de 72 de ore, în cazul în care nu a venit rezultatul testelor antidrog, nu este în vigoare. 

Deşi Ordonanţa a fost adoptat încă de joi de Guvern, ea nu a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Sunt surse din Parlament care spun că OUG ar putea fi trimisă luni către Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că valabilitatea acesteia sau intrarea în vigoare ar produce efecte de la mijlocul săptămânii viitoare, miercuri, cel mai devreme. 

S-ar întâmpla acest lucru dacă ordonanța de urgență ar fi publicată luni în Monitorul Oficial și tot luni ar ajunge și la Parlament. 

Până în prezent, Senatul nu a fost convocat în sesiune extraordinară, acesta fiind şi Camera către care trebuie trimisă ordonanța de urgență. 

Din momentul în care va ajunge la Parlament, sunt cinci zile la dispoziția conducerii Senatului pentru a deschide o sesiune extraordinară, pentru a convoca senatorii și a lua în discuție această ordonanţă.

În momentul de față, deși OUG a fost adoptată de joi de Guvern și premierul spunea că imediat va produce efecte, este sâmbătă, iar ordonanţa nu a fost publicată în Monitorul Oficial și nici nu este clar când se va întâmpla acest lucru.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close