Antena 3 CNN Actualitate Șoferii din București, nervoși că evenimentele sportive blochează marile bulevarde: „Își bat joc de noi”

Șoferii din București, nervoși că evenimentele sportive blochează marile bulevarde: „Își bat joc de noi”

Radu Tiliță
1 minut de citit Publicat la 18:54 01 Sep 2024 Modificat la 18:54 01 Sep 2024
bucuresti
Bucureştiul a devenit un oraş atractiv pentru organizatorii de evenimente internaţionale. Foto: Getty Images

Bucureştiul a devenit un oraş atractiv pentru organizatorii de evenimente internaţionale. Acestea împart însă locuitorii Capitalei în două tabere. Pe de o parte sunt cei care iubesc mersul pe biciclete sau preferă marile bulevarde transformate în zone pietonale. Pe de altă parte sunt şoferii care trebuie să ocolească kilometri întregi şi să stea bară la bară exact ca în timpul săptămânii.

Deşi autorităţile publice îşi doresc un Bucureşti pentru toţi oamenii, fiecare eveniment vine la pachet cu restricţii de trafic. Dacă bicicliştii sunt fericiţi, şoferii sunt exasperaţi şi invers.

Șofer: De 30 de ani se întâmplă acelaşi lucru. Nu ştiu de ce evenimentele astea nu se fac în parcuri. Avem parcuri mari unde pot să alerge şi să se dea cu bicicleta. Îşi bat joc de noi.

Șofer: Nu mi se pare ok! Dar ce să facem? Avem ce să facem?

Șofer: Asta ar însemna să nu mai circulăm noi. Asta este propunerea. Ar trebui ca organizatorii acestor evenimente să-l facă pe la Privighetorilor să nu încurce circulaţia.

Weekendul acesta, în Bucureşti s-a desfăşurat turneul ciclist Turul Franţei, ediţia din România. Încă de la primele ore, evenimentul a blocat mai bine de jumătate din Capitală şi a format cozi kilometrice.

Radu Tiliță, jurnalist Antena 3 CNN: Deși este duminică dimineața, iar Bucureştiul ar trebui să fie mai degrabă pustiu, astfel de evenimente  blochează Capitala. Pe str Buzeşti, de exemplu, se formează cozi kilometrice iar atunci când te gândeşti să deschizi aplicaţiile destinate şoferilor pentru a circula mai uşor, realizezi că totul este blocat.

Participanţii la eveniment cred că ideea a fost una excelentă.

Biciclist: Trebuie să ai curaj pe un traseu urban, dar e foarte bine că se organizează astfel de competiţii.

Biciclist: Este o iniţiativă foarte bună şi o susţin, mai ales că în Bucureşti pistele pentru biciclişti sunt destul de deficitare.

În timp, situaţia s-ar putea schimba dacă e să luăm în serios ultimele studii realizate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti. În 4 sau chiar 5 ani, Capitala ar putea avea peste 150 de km de piste dedicate iubitorilor de două roţi care să îi protejeze pe ei şi care să contribuie şi la fluidizarea traficului auto.

×
x close