Antena 3 CNN Actualitate Social Zeci de fotbalişti din Kenya au primit cadou o excursie la Brașov. Imagini inedite

Zeci de fotbalişti din Kenya au primit cadou o excursie la Brașov. Imagini inedite

Zeci de fotbali?ti din Kenya au ajuns la Bra?ov dup? ce au câ?tigat campionatul de fotbal organizat de Ziua Europei.
Zeci de fotbalişti din Kenya au ajuns la Braşov după ce au câştigat campionatul de fotbal organizat de Ziua Europei. Foto: Antena 3 CNN
de Ovidiu Stan    |    27 Aug 2024   •   14:32

Zeci de fotbalişti din Kenya au ajuns la Braşov după ce au câştigat campionatul de fotbal organizat de Ziua Europei. Copiii au vizitat atracțiile turistice ale oraşului de la poalele Tâmpei şi se declară încântaţi de ce au găsit în ţara noastră.

40 elevi de la Nairobi Highway School și Kabala Girls School au ajuns la Braşov după ce au câştigat turneul de fotbal organizat de Uniunea Europeana în Kenya.

Lorina Kini, sportivă din Homa Bay, Kenya: În acest oraș, am venit pentru o plimbare în natură. Eram într-un alt oraș, eram în tabără, într-o academie, la antrenamente. Pentru că ni s-a promis o călătorie aici, în România, și am venit aici să ne pregătim, să ne pregătim profesional.

Amani Tajiri, sportiv din Kenya: Suntem aici pentru că am câștigat competiția din Uniunea Europeană și aceasta a fost răsplata. Am venit aici și ne-am antrenat în tabără, iar acum facem doar câteva plimbări.

Oaspeții au vizitat Piața Sfatului, au făcut turul Brașovului cu autocarul, dar au avut şi o sesiune de anternamente la Baza Sportivă Olimpia.

Antrenor din Kenia: Suntem aici ca oaspeți al Uniunii Europene și al Ambasadei României în Kenia și al Guvernului României aici în România. Am adus aici câțiva tineri care sunt câștigători ai turneului de fotbal de Ziua Europei.

Mori Soyake, directorul școlii secundare Kobala din Kenya: Sunt aici pentru că am fost sponsorizați de Uniunea Europeană și, de asemenea, de Ambasada României în Kenya și de Ministerul de Externe al României. Pentru a veni aici și a ne antrena pentru fotbal.

Profesorii kenyeni au fost impresionaţi de sistemul de educaţie sportivă de la Braşov.

Mori Soyake, directorul școlii secundare Kobala din Kenya: Am mai observat că, aici, în România, există mult sprijin pentru fotbal. Sunt atât de mulți studenți aici și mulți copii încep să joace fotbal de la vârste foarte mici, spre deosebire de Kenya, unde uneori nu avem fotbal organizat pentru copiii foarte mici.

Decanul Facultății de Educație Fizică și Sporturi Montane spune că este foarte probabil ca elevii să se întoarcă să studieze la Braşov.

Conf. univ. dr. Ioan TURCU, decan, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane: Suntem bucuroși că avem noi invitați din Kenya. Sunt niște copii foarte frumoși și foarte harnici. Mi-au plăcut că sunt sportivi de performanță, joacă fotbal, au câștigat un turneu în Kenya și datorită acestui fapt ei sunt în vizită la noi în România. 

×
Subiecte în articol: Brașov Kenya fotbal
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close