Antena 3 CNN Actualitate Social "Este hrană pentru suflet și minte". Viața la sat, atractivă pentru românii de la oraș. Tot mai multe familii caută case la țară pentru a le închiria de probă

"Este hrană pentru suflet și minte". Viața la sat, atractivă pentru românii de la oraș. Tot mai multe familii caută case la țară pentru a le închiria de probă

Românii care trăiesc la oraș devin tot mai atrași de viața la țară, iar mulți dintre ei caută variante care să-i ajute să se adapteze mai ușor în mediul rural, precum închirierea unei locuințe pentru o perioadă scurtă de timp.

tara
"Este hrană pentru suflet și minte". Viața la sat, atractivă pentru românii de la oraș. Tot mai multe familii caută case la țară pentru a le închiria de probă Sursa foto: Freepik
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Oct 2023   •   21:48

Închirierea caselor de la țară pentru o perioadă scurtă de timp pare să fie o nouă modă în rândul românilor care trăiesc la oraș.

Astfel, cei care se gândesc să renunțe la peisajul urban vor, înainte de a lua o decizie, să vadă dacă se pot acomoda cu traiul din mediul rural. 

O astfel de situație a fost prezentată de un român pe rețelele sociale, care a menționat că nu a reușit să-și convingă soția să renunțe la viața de la oraș, astfel că i-a venit ideea să închirieze, pentru scurt timp, o locuință la țară.

"Voiam să întreb dacă îmi poate sugera cineva o localitate anume, sat, desigur unde să vin cu toată familia să stăm o luna de zile.

Citește și: Doi tineri au mers cu copilul la cumpărături, într-un magazin din Constanţa, iar când au ieşit şi-au găsit maşina în flăcări

Eu am mai văzut locații de cazare la sat pe termen lung, dar aș fi vrut tare mult să fie totuși un sat în care să mai găsești copii, pentru că și ai mei sunt mici și nu vreau să vin să stau o lună de zile doar că este obiectiv turistic sau că sunt alte obiective turistice prin zonă.

Intenția mea este să le arăt soției și copiilor cât de frumoasă este viață la sat (eu mi-am petrecut vacanțele de vară la bunici).

Duc muncă de convingere cu soția să ne mutăm din Ploiești la sat și m-am gândit că acesta ar fi un prim pas.

Nu vreau nici condiții extra pentru că, repet, nu vreau să simt că vin la o pensiune. Aș putea să mă mai întind cu scrisul mult, dar rezum scurt: un sat animat cu copii și de unde să ai posibilitatea să cumperi de la săteni produsele pentru a găti mâncarea. Cunoașteți o asemenea locație?", a scris românul, pe grupul de Facebook "Mutat la țară-viața fără ceas".

"Hrană pentru suflet și minte"

Românii care au lăsat în urmă viața de oraș și s-au mutat la țară au împărtășit experiențele lor în comentarii.

"Eu sunt din București, adică de la bloc, născută și crescută între patru pereți! În urmă cu 19 ani, soțul meu a cumpărat o țară, cum îmi place mie să spun, cam la o oră de București. Habar nu aveam cum să gestionez viața aici! Am făcut de toate, de la grădinărit, găini, construcții, tot.

De 10 ani ne-am mutat aici și nu regret! Este foarte mult de muncă, dar ești răsplătit pentru fiecare fir de floare plantat! Sincer nu mă mai văd la bloc niciodată și nici în apropierea Bucureștiului, pentru că este prea multă zarvă! Aici aud păsările, broaștele, greierii, este hrană pentru suflet și minte!", a scris cineva.

"Eu și soția suntem bucureșteni, ne-am mutat la țară. Avem păsări, albine, iepuri, un câine și o pisică. Ne-am clădit o casă și nu ne-am mai întoarce niciodată la oraș. Sunt atât de minunate serile în care stăm amândoi la o bere pe terasă, la lumina unui felinar cu gaz. În mirosul de iarbă proaspăt tunsă, cu zgomotele naturii și un miliard de stele deasupra", a fost un alt comentariu.

"Viața la țară nu este ușoară"

Oamenii au ținut, de asemenea, să-l avertizeze pe bărbat despre faptul că viața la țară nu este deloc ușoară.

"Viața la țară nu este tocmai ușoară și dacă soția ta nu simte chemarea, nu cred că o să fie fericită la sat.Trebuie să faci focul și pentru asta spargi lemne, evacuezi cenușa.

Dacă crești câteva găini, trebuie să te trezești devreme să le dai hrană, să schimbi apa din adăpătoare. Tot timpul este treabă prin curte, cât de mică ar fi.

Să îi oferi soției un demo, nu înseamnă viața reală. Eu sunt un fericit, fiindcă mă înțeleg bine cu aproape toți vecinii, dar oamenii sunt dificili când trăiești gard în gard cu ei", este un comentariu.

"Viața la țară nu este ce credeți dumneavoastră sau ce era când erați copil la bunici. E greu dacă nu ai un minim de confort și copii nu mai sunt nici la țară.

Tinerii mutați la țară se chinuie cu copiii, îi duc la școală, grădiniță la oraș, se stă în trafic și o mie de nervi. Stați acolo unde sunteți că e bine și doamna are dreptate", a scris o altă persoană.

×
Subiecte în articol: romani viața la țară inchiriere
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close