Compania Uber vrea să colaboreze cu autorităţile române pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene, în contextul protestelor organizate miercuri, în Bucureşti, de către Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.
„În toată această dezbatere lipseşte actorul cel mai important - consumatorul. În România, peste 250.000 de oameni din Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca şi Timişoara folosesc şi recomandă aplicaţia Uber pentru că oferă un serviciu de calitate, fiscalizat şi civilizat. (…)
Suntem pro-reglementare - ne dorim să funcţionăm într-un cadru care defineşte serviciile noi precum Uber şi subliniem încă o dată dorinţa de a colabora cu autorităţile din România pentru a găsi o soluţie de reglementare în linie cu recomandările Comisiei Europene”, declară, într-un comunicat, oficialii Uber România.
Reprezentanţii COTAR şi cei ai Guvernului au semnat miercuri un protocol conform căruia în maximum 30 de zile va fi promovat un proiect de ordonanţă pentru modificarea legii privind transportul în regim de taxi.
Preşedintele COTAR a spus că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, şi, telefonic, cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh,
Mai mult, transportatorii vor renunța la proteste în următoarele două zile.