Antena 3 CNN Actualitate Social Trucuri pentru cumpărături mai ieftine folosite de români: "Am rămas cu mai bine de o jumătate de salariu"

Trucuri pentru cumpărături mai ieftine folosite de români: "Am rămas cu mai bine de o jumătate de salariu"

Creșterea continuă a prețurilor împinge oamenii să caute modalități de a se adapta, iar unii reușesc să găsească strategii pentru a face față acestei situații dificile.

Proiect nou
Sursa foto: Getty Images I Coolpicture
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2024   •   18:00

România a înregistrat anul trecut a doua cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, iar creșterea rapidă a prețurilor, în special la produsele alimentare, afectează profund populația română.

Conform statisticilor Eurostat, românii sunt printre cei mai expuși riscului de sărăcie și excluziune socială în UE.

Din această cauză, oamenii caută diverse soluții cu speranța de a reduce costurile și de a face față presiunilor financiare tot mai mari.

Pe diverse platforme online, din ce în ce mai multe grupuri discută și împărtășesc idei în acest sens.

Un exemplu este cel al unui român care a cerut pe rețelele sociale păreri și sugestii de la alți utilizatori în legătură cu modalitățile de gestionare a situației dificile cu care se confruntă.

"Eu mă duc să fac cumpărăturile doar în magazinele de discount și caut oferte la ce e mai bun. Haine îmi iau de pe site-uri de afară la prețuri jumătate ca în România.

Mi-am luat o geacă după sărbători, iar de câteva zile și-a luat și vecina exact ca a mea, dar de trei ori mai scump ca mine! De ce? Pentru că n-a știut de unde s-o ia și a luat-o dintr-un mall, a cumpărat-o din România. În ce privește chiria, am ales să stau în afara orașului, dar la numai câțiva kilometri, așa că și aici economisesc un 50%”, i-a răspuns o doamnă, potrivit Adevărul.ro

Alți internauți au venit cu propriile soluții

"În primul rând, nu ar fi trebuit să vă luați casă în perioada asta. E normal să nu vă mai ajungă banii, ratele au crescut de pe o zi pe alta. Cu mâncarea... Hmm. Aici e mai greu. Eu nu mai mănânc în oraș de când a fost pandemia și dintr-o dată am rămas cu o jumătate de salariu sau și mai bine. Încerc să cumpăr mâncare din piață, de la țărani, iau cantități mai mari, iar ei lasă totul ceva mai ieftin”, a spus o altă doamnă.

"Ideea, adică soluția, dacă vreți, e să vă uitați la oferte mereu. Periodic apar în supermarketuri oferte ba la carne, ba la brânzeturi.

Mergeți atunci și în loc să luați un kilogram de carne cu 30-40 de lei, luați vreo 5 kilograme la 20 de lei kilogramul, iar acasă vă împărțiți în porții și o băgați în congelator. E doar un exemplu.

Apoi, luați cartofi, ceapă și alte legume toamna, când sunt ieftine, le luați cu sacii, dacă aveți unde să le țineți. Credeți-mă, merită. Am luat ceapă cu 1.50, acum am văzut că în unele magazine ajunge și la 6-7, am luat cartofi la fel, acum sunt 4 lei. Poate nu pare mult, dar banii ăștia se adună și ajung să conteze”, i-a povestit altcineva.

×
Parteneri
x close