Antena 3 CNN Actualitate Social Tranzacţie neașteptată în România. Oltchim a reușit să vândă o întreagă divizie

Tranzacţie neașteptată în România. Oltchim a reușit să vândă o întreagă divizie

1 minut de citit Publicat la 17:51 01 Mar 2018 Modificat la 17:51 01 Mar 2018
o_1c7h450oq8qsli3vbnuf5113p8.jpg
Foto: captură Antena 3

Adunarea creditorilor combinatului petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active privind Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, către Dynamic Selling Group SRL, preţul tranzacţiei fiind echivalentul în lei a 2,6 milioane euro, la care se adauga TVA. 

”Societatea informează acţionarii şi pe cei interesaţi că Adunarea creditorilor Oltchim SA din data de 26 februarie 2018 a aprobat oferta şi contractul de vânzare de active cu privire la Pachetul operaţional 6-Divizia Materiale de Construcţii Ramplast, încheiat între Oltchim SA, în calitate de vânzător şi Dynamic Selling Group SRL în calitate de cumpărător, inclusiv preţul tranzacţiei (fară a se aduce atingere posibilităţii de completări şi ajustări tehnice la proiectele de protocoale de transfer şi contracte ce figurează în anexe, în vederea finalizării vanzării)”, arată un raport al Oltchim, transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit news.ro, de asemenea, consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL au anunţat în luna decembrie că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant. S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA.pentru active.

Dynamic Selling Group fusese desemnat câştigător şi urma să achite 1,9 milioane euro pentru pachetul 6, la care se adaugă TVA, însă oferta nu a fost aprobată la acea dată. Combinatul chimic Oltchim (simbol bursier OLT), aflat în insolvenţă, anunţa în octombrie 2017 că Fondul de investiţii White Tiger Wealth Management Ltd a refuzat să semneze contractul de vânzare de active cu privire la pachetele de active nr. 1, 3-5, 7, 8 şi parţial nr. 9, anunţând retragerea unilaterală din tranzacţie. Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Oltchim a realizat anul trecut un profit net de 45,6 milioane lei (circa 10 milioane euro), de la 26,05 milioane lei în anul 2016, potrivit raportului preliminar al combinatului. Societatea a raportat totodată pentru 2017 o cifră de afaceri de 969,8 milioane lei, mai mare cu 28% faţă de 2016, când s-a ridicat la 754,8 milioane lei.

×
x close