"În primul rând, trebuie să luăm în calcul faptul că începe anotimpul foarte cald al acestui an, iar peștele în contact cu temperaturile neadecvate devine cel mai periculos aliment. Motiv pentru care, începând de la rafturile unor magazine până la cei ce furnizează acest tip de produse marilor lanțuri de magazine, toate produsele vor fi verificate.", declarat Horia Constantinescu, șeful ANPC.
"Situațiile descoperite țin de la lipsa unor proceduri corecte în raport cu exigențele legate de igienă și de conformitatea fiecăreia dintre proceduri, până la păstrarea în condiții greu de imaginat și nu doar din perspectiva temperaturii, ci și a murdăriei.
Avem la acest moment în plină desfășurare acțiuni de verificare a tuturor serviciilor.
Vom desfășura în continuare acțiuni inopinate în mai multe zone cu impact social pentru turiști și sperăm ca mesajele pe care le transmitem prin intermediu presei și al sancțiunilor aplicate să atragem atenția operatorilor economici că singurul lucru pe care ni-l dorim este ca legea să fie respectată, de asemenea și consumatorul", a mai spus șeful ANPC.