Antena 3 CNN Actualitate Social Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în România, fără restricții. Legea a trecut de Parlament             

Tinerii cu studii în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în România, fără restricții. Legea a trecut de Parlament             

absolventi getty
Tinerii cu studii făcute în străinătate se vor putea întoarce să lucreze în România, fără restricții. Legea a trecut de ParlamentSursă foto: Getty Images
de N.B.    |    18 Sep 2024   •   14:20

Absolvenții români ai universităților din străinătate vor putea profesa în România,  fără niciun fel de restricții, după ce legea a fost aprobată de Parlament.

Anunţul a fost făcut de către senatorul PSD Robert Cazanciuc, după ce Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa sa legislativă care se referă la profesii precum auditor financiar, avocat, expert contabil şi contabil autorizat.

”Până azi eram în situația absurdă ca tinerii români care doreau să se întoarcă acasă să fie nevoiți să apeleze la instanțele de judecată pentru a putea profesa în domenii certificate de cele mai prestigioase universități din lume. Inițiativa legislativă restabilește normalitatea și înlătură inechitățile care îi împiedică acum pe studenții români să intre într-un corp profesional din țară și să profeseze pe baza diplomei de absolvire din străinătate recunoscute de Ministerul Educației.", a arătat Cazanciuc.

Senatorul a mai explicat că, în prezent, profesiile reglementate stabilesc prin norme proprii condiţiile de admitere în profesie, iar acestea de multe ori adaugă elemente în plus faţă de actul normativ de bază, ca de exemplu dovada efectuării unor cursuri.

Acum însă odată cu adoptarea noii legi, aceste bariere au fost eliminate, iar tinerii români vor reuşi mult mai uşor să profeseze în domeniile în care s-au pregătit în străinătate.

 

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close