Antena 3 CNN Actualitate Social Tentativă de fraudă în numele Poștei Române. Metoda folosită de atacatori care vă lasă fără bani pe card

Tentativă de fraudă în numele Poștei Române. Metoda folosită de atacatori care vă lasă fără bani pe card

virus malware telefon getty
Tentativă de fraudă în numele Poștei Române | Sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    09 Aug 2024   •   16:44

Poşta Română atrage atenţia asupra celei mai recente campanii de phishing care foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii.

În ultimele zile, mai mulți români au primit mesaje SMS - smishing ce par a fi de la Poşta Română, solicitându-le să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet.

În realitate însă, astfel de mesaje sunt ținta hackerilor.

”Compania Naţională Poşta Română atrage atenţia tuturor clienţilor săi asupra celei mai recente campanii de phishing care foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii.

În ultimele zile, au fost raportate numeroase cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS - smishing ce par a fi de la Poşta Română, solicitându-le destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet”, informează compania, notează News.ro.

Poșta Română atrage atenția asupra faptului că link-urile nu trebuie accesate sub nicio formă și, mai mult decât atât, nu trebuie introduse date personale sau bancare.

„Atenţie! Mesajele conţin un link scurtat (short URL) care redirecţionează utilizatorii către un website ce imită vizual pagina oficială a Poştei Române. Scopul acestei pagini false este de a colecta informaţii sensibile, cum ar fi datele personale sau detaliile financiare ale victimelor.

Fiţi precauţi şi informaţi şi nu divulgaţi niciun fel de date personale sau financiare în urma unor astfel de solicitări”, mai transmit reprezentanţii Poştei Române.


Iată ce trebuie să faceţi dacă primiţi un astfel de mesaj suspect:

  • Nu acţionaţi impulsiv. Citiţi cu atenţie conţinutul mesajului şi verificaţi dacă există detalii care par suspecte sau neobişnuite.
  • Nu deschideţi mesajul. Marcaţi-l imediat ca Spam.
  • Nu accesaţi link-ul. Orice link dintr-un SMS care vă solicită informaţii personale trebuie considerat suspect.
  • Faceţi o sesizare. Raportaţi orice astfel de incident către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) la adresa: https://dnsc.ro/contact.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close