Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturia Irinei, studentă la Medicină, infectată cu coronavirus: Bunica a murit. Eu și părinții ne-am tratat acasă

Mărturia Irinei, studentă la Medicină, infectată cu coronavirus: Bunica a murit. Eu și părinții ne-am tratat acasă

Irina Huțuleac studiază medicina în Sibiu și este în anul VI. Drama tinerei a început când în urmă cu câteva săptămâni a aflat că ea și familia ei sunt infectați cu coronavirus.

o_1e86c34g2otm11ea18qo1ine83lb.jpg
Foto: Ora de Sibiu
13 Mai 2020   •   09:38

"Nu ne-am gândit niciunul dintre noi că ar putea fi coronavirus. Peste tot se spunea că trebuie să tușești sec, să ai febră, dar în cazul ei nu a fost vorba de așa ceva. Cel puțin la început. Eu am experimentat o greutate în respirație, tuse seacă, congestie nazală. Nu puteam să respir, aveam nasul înfundat. M-am gândit că e o gripă, o răceală. A fost totul foarte diferit de ce vedeam la televizor”, a mărturisit Irina.

Bunica ei a pierdut lupta cu virusul ucigaș, însă ea și părinții ei au ieșit învingători.

Bunica tinerei a fost diagnosticată pozitiv în data de 7 aprilie și, după 3 zile, a fost internată la Spitalul Municipal Blaj. Avea 82 de ani și nu se cunoștea cu o altă patologie, în afară de o dislipidemie ușoară, care era tratată cu un medicament simplu.

"Pot să spun că avea un grad de obezitate, dar nu morbidă. Nici nu a interacționat cu alte persoane. Noi am încercam să ne protejăm cât mai bine, cum am știut", mai spune tânăra.

După ce au aflat că bunica are COVID-19, Irina și părinții ei au insistat să fie și ei testați, iar rezultatele fost pozitive. Au refuzat internarea și s-au vindecat acasă.

"Ne-au întrebat dacă suntem bine și dacă vrem să ne internăm, dar am refuzat, pentru că am crezut și s-a dovedit a fi real, că dacă ne ajutăm unul pe celălalt o să reușim să trecem peste. În cazul nostru a funcționat. Țin să menționez faptul că DSP Alba a sugerat într-o formă mai plăcută, sau nu, că tatăl meu ar trebui să fie internat în mod obligatoriu și că nu se pune problema unui refuz, din cauză că acesta are astm bronșic și plus spitalizări repetate pentru pneumonie din luna decembrie. Doar că acesta a refuzat, din cauza morții bunicii. Nu a putut să accepte, s-a temut prea mult", a povestit Irina, potrivit Ora de Sibiu.
 

×
Subiecte în articol: Irina Sibiu coronavirus
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close