Antena 3 CNN Actualitate Social Un milion de bolnavi de cancer, în pericol. Reacția ministrului Sănătății

Un milion de bolnavi de cancer, în pericol. Reacția ministrului Sănătății

o_1bi0n6jsc1s7h4e5e5v5bck28.jpg
Foto: Gov.ro
07 Iun 2017   •   10:27

Un milion de bolnavi de cancer sunt afectaţi de criza citostaticelor. Pacienţii de la Spitalul Universitar sunt trimişi acasă pentru că nu există tratament pentru ei.

Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Bolnavilor de Cancer din România a spus în direct la Antena 3 că situaţia este cu atât mai gravă cu cât sunt înregistraţi peste o sută de mii de pacienţi noi diagnosticaţi cu cancer.

„Situația este foarte gravă. Nu este cauza managementului acelui spital, este o cauză generală cauza fiind politicile dezastruoase ale ministerului Sănătății. Acum m-au sunat cei de la hematologie din Târgu Mureș pentru că pacienții de acolo sunt nevoiți să își cumpere singuri medicamente. Cei care nu au bani să își cumpere renunță la tratamente și renunță la viață. Câți pacienți sunt afectati de această situație ? În jur de un milion de pacienți iar pacienții nou diagnosticați sunt în jur de 110 mii 112 mii de pacienți. Cancerul nu poate fi tratat cu promisiuni”, a declarat Cezar Irimia.

Chestionat pe problema citostaticelor, ministrul Sănătății Florian Bodog a declarat la Antena 3 că nu este problemă de stoc.

„În cursul zilei de ieri, am verificat la mai multe spitale din țară, într-adevăr la Spitalul Universitar și încă două spitale din țară au avut probleme de aprovizionare, dar nu e problemă de stoc. Există medicamentul care a fost solicitat, doar că unii dintre ei nu și-au făcut contractele la timp. Nu s-au aprovizionat”, a declarat ministrul în emisiunea Previziuni.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close