Antena 3 CNN Actualitate Social SIE a dat drumul la recrutări și caută agenți operativi. Ce limbi străine sunt de interes pentru șefii spionilor din România

SIE a dat drumul la recrutări și caută agenți operativi. Ce limbi străine sunt de interes pentru șefii spionilor din România

Serviciul Român de Informații a lansat o campanie de recrutare a candidaților pentru două categorii de viitori angajați.

sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   16:20

SIE caută ofițeri operativi și specialiști în limbi străine, potrivit unui anunț publicat pe site-ul propriu și pe contul de Facebook.

"Noi credem că AVENTURILE pot fi și TRĂITE, nu doar citite! Dacă și TU vrei să ai parte de un job diferit, poți aplica în perioada 25 mai – 14 iunie 2024 pentru unul dintre posturile de ofițer operativ sau specialist limbi străine (rusă, arabă, chineză sau germană)",

spune paragraful introductiv al textului campaniei de recrutare.

Un scurt clip video încărcat pe site completează demersul SIE și prezintă individ al cărui cap nu intră în cadru, trăgând un troler după el.

Secvența este etichetată "ofițer operativ". În secvența următoare, cu legenda "specialist limbi străine", un personaj blurat consultă o carte, ținând degetul în dreptul informației de interes.

Pentru cei pe care textul și clipul i-au convins să aplice pentru a deveni spioni, condițiile cerute de instituție sunt următoarele:

  • student în an terminal sau absolvent de studii universitare de licență;
  • bune cunoștințe de limba engleză şi disponibilitate de a executa misiuni externe (pentru postul de ofițer operativ);
  • cunoștințe de limba rusă, arabă, chineză sau germană – nivel B2 (pentru postul de specialist limbi străine);
  • excelente abilități de comunicare.

Site-ul Serviciului de Informații Externe pune la dispoziția candidaților un formular de aplicare.

Este, de asemenea, specificată adresa de e-mail [email protected] la care candidații pot trimite un CV actualizat.

Cei selectați în urma campaniei urmează să fie invitați la interviuri și evaluările psihologică, profesională, de testare a cunoștințelor de limbi străine și medicală.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close