Antena 3 CNN Actualitate Social Șef nou la Statul Major al Forțelor Aeriene. Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit la conducerea SMFA

Șef nou la Statul Major al Forțelor Aeriene. Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit la conducerea SMFA

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi este, începând de astăzi, noul şef al Statului Major al Forţelor Aeriene Române.

leonard gabriel baraboi
Șef nou la Statul Major al Forțelor Aeriene. Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit la conducerea SMFA Sursa foto: Facebook | Monitorul Apărării și Securității
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2024   •   17:40

Ceremonia de învestire a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi, a avut loc la sediul SMFA, în prezența ministrului apărării naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad.

Ministrul Apărării Naționale a salutat numirea în funcție a generalului-maior Baraboi și i-a urat succes în noua sa misiune. Angel Tîlvăr a amintit faptul că Forțele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 și se pregătesc pentru cel mai important program de achiziții din istoria Armatei României, aeronavele de generația a V-a, F-35. De asemenea, ministrul a apreciat că este esențială operaționalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.
 
"Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veți reuși să mențineți pentru Forțele Aeriene Române cursul planificat și așteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forțe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generație, încadrată cu oameni cu înalte competențe în utilizarea acesteia, care au la dispoziție resursele de care au nevoie și, cel mai important, care sunt  motivați să își îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredințate", a declarat ministrul Angel Tîlvăr.
 
În cadrul festivității, șeful Statului Major al Apărării a prezentat principalele repere profesionale din biografia noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, și i-a urat, la rândul său, succes în noua funcție.

Generalul Vlad a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacității defensive a Armatei României, "avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forțele Aeriene. Rolul dumneavoastră în derularea acestora este determinant. Urmați în continuare îndemnul poetului: cine crede în zbor e stăpân peste zare. Misiunea noastră comună este să păstrăm suveranitatea zării naționale", a declarat șeful Statului Major al Apărării.       

Generalul-maior Leonard-Gabriel Baraboi a absolvit Liceul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza în anul 1993. A urmat cursurile Institutului Militar de Aviație "Aurel Vlaicu" de la Boboc, pe care a absolvit-o în anul 1998.

În domeniul studiilor civile, a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială, specialitatea Echipamente şi instalații de bord din cadrul Universității Politehnica din București în anul 2000.

De-a lungul carierei, Leonard-Gabriel Baraboi a fost pilot pe MiG-21, MiG-21 LanceR și pilot şef la Baza 95 Aeriană. De asemenea, a îndeplinit funcții precum instructor pentru securitatea zborului, comandant de patrulă, comandant escadrilă și comandant bază aeriană.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close