Antena 3 CNN Actualitate Social Scandal la Iași! Primarul Mihai Chirica îl dă în judecată pe prefect

Scandal la Iași! Primarul Mihai Chirica îl dă în judecată pe prefect

o_1c9n4r3tkatf6u1i9s1vqg1kaj8.jpg
Foto: Facebook/Mihai Chirica
28 Mar 2018   •   23:30

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat miercuri seară că l-a dat în judecată pe prefectul judeţului, Marian Şerbescu, cerând anularea ordinului de încetare a mandatului de consilier local pentru Gabriel Harabagiu, viceprimar al municipiului.

Mihai Chirica susţine că prefectul de Iaşi Marian Şerbescu ar fi trebuit să emită ordinul de încetare a mandatului de consilier în cazul lui Gabriel Harabagiu în baza unei proceduri, şi nu doar pentru că a primit un document de la filiala judeţeană a PSD Iaşi.

"L-am acţionat în judecată pe domnul prefect, pentru că el nu este pe moşia lui. Când PSD i-a trimis documentul cu excluderea domnului Harabagiu din partid, prefectul ar fi trebuit să emită ordinul în baza unei proceduri. El nu este un poştaş", a afirmat primarul Mihai Chirica.

Edilul ieşean susţine că prefectul a fost împins "puternic" din spate de către PSD şi că s-a conformat rapid cererii partidului de îndepărtare din funcţie a viceprimarului Gabriel Harabagiu. În replică, prefectul de Iaşi Marian Şerbescu a declarat pentru News.ro că ordinul privind încetarea mandatului se referă la consilierul Gabriel Harabagiu şi că nu înţelege care este rolul primarului în această "poveste".

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close