Oamenii care își desfășoară activitatea într-un restaurant, în calitate de spălători de vase, primesc, în majoritatea cazurilor, atât un salariu de bază, cât și anumite bonusuri.
În România, salariul unui spălător de vase este de 3.000 de lei brut, suma pe care o primește în mână fiind de 1.898 de lei.
În plus, în funcție de performanțe, angajatorii pot oferi o primă lunară cuprinsă între 200 și 700 de lei.
În plus, potrivit unui anunț de angajare, un spălător de vase are masa și transportul asigurate, având, de asemenea, un program de două zile lucrate cu două zile libere.
Pe de altă parte, salariile pentru ospătari pornesc de la 2.300 de lei și pot ajunge până la 4.000 de lei, ceea ce îi motivează pe angajați să aleagă această meserie fiind și bacșișul obținut.
"Cred că viitorul sună astfel: cei care învaţă o meserie vor câştiga bani foarte mulţi fiindcă aceste meserii sunt extrem de bănoase dacă vorbim de venituri, cred că veniturile sunt undeva la peste 1.000 de euro pentru fiecare lucrător din această industrie”, descrie Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, potrivit romaniatv.net.