Antena 3 CNN Actualitate Social S-a născut Copilul Centenarului. Micuța Anastasia a venit pe lume la Timişoara

S-a născut Copilul Centenarului. Micuța Anastasia a venit pe lume la Timişoara

o_1ctl3sf2h1569ots7cvoug2ld8.jpg
Foto: Pixabay.com
01 Dec 2018   •   16:49

Micuţa Anastasia s-a născut la Matenitatea Bega din Timişoara, cu puţin înainte de ora 5.00 dimineaţa. Cei care au asistat la naştere au numit-o pe fetiţă Copilul Centenarului. Mai mult, asistentele au îmbrăcat-o pe micuţă în culorile tricolorului.

Copilul Centenarului a fost adus pe lume de medicul Jacqueline Jahjah într-o sală de naşteri modernizată de curând, după o investiţie de 160.000 de lei a Consiliului Judeţean Timiş, din fonduri proprii, potrivit opiniatimișoarei.ro.

În data de 1 Decembrie 1918, Adunarea Națională a Românilor, convocată la Alba Iulia, decreta unirea Transilvaniei cu România. Pe lângă Transilvania în sine, sunt alipite regatului român și Banatul, Crișana și Maramureș.

În acel moment, Vasile Goldiș a citit proclamația, care decreta: „Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie/1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre'.
 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close