Antena 3 CNN Actualitate Social Românii nu mai vor să se angajeze la stat. Motivul pentru care tot mai mulți preferă să lucreze la privat

Românii nu mai vor să se angajeze la stat. Motivul pentru care tot mai mulți preferă să lucreze la privat

angajati intr-un birou
Joburile stabile pentru bugetari, râvnite ani la rând de salariaţii români, nu mai sunt deloc atractive. FOTO: Getty Images
de B.C.    |    13 Oct 2024   •   14:19

Joburile stabile pentru bugetari, râvnite ani la rând de salariaţii români, nu mai sunt deloc atractive, mai ales pentru tineri. În prezent, doar 40% dintre români ar prefera să lucreze în sectorul public, iar cei mai mulţi dintre aceştia sunt de vârsta a doua. 

Actualii angajaţi de la stat au, în mare parte, vârste cuprinse între 45 şi 65 de ani.

În proporţie covârşitoare, tinerii se orientează către marile companii. 82% dintre angajaţii cu vârste între 18 si 25 de ani preferă sectorul privat, pentru că locurile de muncă sunt mai bine plătite. Deseori, salariile din marile companii pornesc de la 7.500 de lei şi pot depăşi 12.000 de lei.

Un studiu recent, realizat de un centru de formare, arată că deşi mulţi bugetari au salarii mai mici decât cei din mediul privat, au mai multe studii. Peste jumătate dintre cei care lucrează la stat au studii universitare de masterat, în timp ce doar 36% dintre salariaţii de la privat au absolvit un master.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close